Σε τροχιά κορυφής παρέμεινε η Μίλαν! Οι «ροσονέρι» πέρασαν με το εμφατικό 4-2 από την έδρα της Έμπολι, παραμένοντας στο -4 από την πρωτοπόρο Ίντερ.
Φρενήρης ο ρυθμός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τη Μίλαν να βρίσκει το γρήγορο γκολ στο 12ο λεπτό με πλασέ του Κεσί μετά από σπάσιμο του Ζιρού. Παρόλα αυτά, η Έμπολι απάντησε άμεσα αφού έξι λεπτά αργότερα με ωραίο σουτ του Μπαϊράμι για το 1-1. Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό, φάσεις μπροστά στις δύο εστίες αλλά η Μίλαν χτύπησε εκ νέου με τον Κεσί να πετυχαίνει «ντοπιέτα» για το 2-1, με τον Βικάριο να δέχεται ένα εύκολο τέρμα κάτω από τα πόδια στην κλειστή του γωνία.
Ο Φλορέντσι στο 63’ με πονηρή εκτέλεση φάουλ άφησε άγαλμα τον αντίπαλο κίπερ για να δώσει αέρα τριών τερμάτων στους «ροσονέρι» με τον Ερναντές μετά από έξι λεπτά να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα (1-4). Ο Πιναμόντι με πέναλτι στο 84ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 4-2.
Deja vu για τη Νάπολι και ήττα-σοκ! Οι «παρτενοπέι» ηττήθηκαν στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» από την Σπέτσια με 1-0, κάτι που συνέβη και πέρυσι αλλά με σκορ 2-1. Κάπως έτσι, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι γνώρισε την τρίτη σερί εντός έδρας ήττα της, λίγες ημέρες μετά το «διπλό» που έβγαλε κόντρα στη Μίλαν (0-1) και έμεινε στο -7 από την κορυφή.
Με τον Δημήτρη Νικολάου στο βασικό σχήμα, η Σπέτσια κατάφερε με αυτογκόλ του Ζέσους στο 37’ να πάρει προβάδισμα και στη συνέχεια με τη βοήθεια της τύχης να το κρατήσει ως το φινάλε. Παρότι δέχτηκε δύο τέρματα, που δεν μέτρησαν μέσω VAR, είδε τη Νάπολι να έχει 22 τελικές, κράτησε ως το τέλος με φουλ άμυνα και πήρε τρίποντο που την ανέβασε στους 16 βαθμούς και στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Η επόμενη (20η) αγωνιστική:
Πέμπτη 6/1

Μπολόνια-Ίντερ 13:30
Σαμπντόρια-Κάλιαρι 13:30
Λάτσιο-Έμπολι 15:30
Σπέτσια-Ελλάς Βερόνα 15:30
Αταλάντα-Τορίνο 17:30
Σασουόλο-Τζένοα 17:30
Μίλαν-Ρόμα 19:30
Σαλερνιτάνα-Βενέτσια 19:30
Γιουβέντους-Νάπολι 21:45
Φιορεντίνα-Ουντινέζε 21:45

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ