Άρης και ΠΑΕΕΚ έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στο Τσίρειο, ένα αποτέλεσμα που στέρησε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πιάσουν κορυφή και άφησε περισσότερο ικανοποιημένη την ΠΑΕΕΚ.
Η προσφυγική ομάδα ήταν αυτή που ευτύχισε να προηγηθεί με τον Καπαρτή στο 56ο λεπτό. Ήταν μια φάση στην οποία οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα, βγήκαν γρήγορα μπροστά, η μπάλα έφτασε στον Καπαρτή ο οποίος από πολύ μακριά έπιασε το σουτ, ο Βανά αιφνιδιάστηκε και η μπάλα κατέληξε στην δεξιά γωνιά των διχτύων του.
Η ισοφάριση ήρθε στο 77΄ με περιπετειώδη τρόπο. Μετά από μακρινή μπαλιά προς την περιοχή της ΠΑΕΕΚ, ο Εσέλινγκ στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στον Σικόρκσι ο οποίος με ανάποδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Πρόσεκ. Αρχικά το γκολ είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ από τον α’ βοηθό Ιωάννη Λαζάρου αλλά στην… επαλήθευση της φάσης από το VAR φάνηκε ξεκάθαρα ότι η μπάλα πήγε στον επιθετικό του Άρη από το κεφάλι του Ολλανδού αμυντικού.

Άρης (Λ. Λουκά): Βανά, Λόπες (56′ Μουσούντα), Γκαρσία, Σπόλιαριτς (56′ Σικόρσκι), Στεπίνσκι, Ντελμίρο, Φράγκος (63′ Ράντουτ), Γιαγκό, Πακέ, Σίλντενφελντ, Μπαμπίκα (63′ Πατσέκο)
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Μπράουν,  Κβάσουκ, Ελευθερίου,  Ρονκάλια, Πατσέκο, Ματθαίου, Ιωσηφίδης, Σιμιόν

ΠΑΕΕΚ (Μ. Σεργίδης): Πρόσεκ, Έσελινγκ, Ντίας (90′ Μασέδο), Δημητρίου, Νάντο (90′ Τίμερμανς), Αριστοτέλους, Κωμοδίκης (77′ Σουμαόρο), Καπαρτής (85′ Μπάμπιτς), Κούρος, Φραγκέσκου, Νεοφύτου.
Στον πάγκο: Παναγιώτου, Μαυρομούστακος, Χαραλάμπους, Βαρέλα,  Νεοφύτου, Γιάνσεν, Τίμερμανς.

ΣΚΟΡΕΡ: 77′ Σικόρσκι/ 56′ Καπαρτής
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λόπες/Ντίας (3η), Καπαρτής

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός: Σάββα Γιώργος
4ος: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

———————————————————————————————————————————————-
ΤΟ LIVE ΑΠΟ ΤΟ BALLA.COM.CY

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ
5′
Κεφαλιά του Στεπίνσκι, η μπάλα έφυγε έξω.
10′ Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη. Ο Μπαμπίκα πέρασε τον Πρόσεκ, έκανε το πλασέ αλλά ο Κούρος σαν από μηχανής Θεός σταμάτησε την μπάλα πάνω στην γραμμή.
16′ Προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό του ο Άρης. Στέκεται καλά αμυντικά η ΠΑΕΕΚ που πέραν από την φάση του 10′ δεν κινδύνεψε.
17′ Απειλεί η ΠΑΕΕΚ. Ο Ντίας έπιασε ένα καλό σουτ αλλά η μπάλα πήγε κατευθείαν στα χέρια του Βανά Άλβες.
22′ Το σουτ του Στεπίνσκι σταμάτησε στο σώμα του Έσελινγκ.
24′ Ο Φράγκος δοκίμασε το πόδι του από πολύ μακριά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πρόσεκ.
25′ Κίτρινη κάρτα στον Ντίας της ΠΑΕΕΚ που συμπληρώνει απαγορευτικό αριθμό.
36′ Όσο περνά η ώρα βάζει περισσότερη πίεση ο Άρης αλλά δεν μπορεί εύκολα α βρεθεί κοντά στην εστία του Πρόσεκ.
43′ Καλή στιγμή για τον Άρη. Ο Μπαμπίκα βρέθηκε σε καλή θέση δεξιά στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Πρόσεκ ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ.
ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
Τα στατιστικά του α’ ημιχρόνου:

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46′
Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.
53′ Κίτρινη κάρτα στον Λόπες για φάουλ στον Καπαρτή.
53′ Βρέθηκε σε καλή θέση ο Σπόλιαριτς αλλά άργησε να κάνει το γύρισμα και ο Κούρος έπεσε στα πόδια του και έβγαλε την μπάλα κόρνερ.
56′ ΓΚΟΛ. 0-1. Ανοίγει το σκορ η ΠΑΕΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα, βγήκαν γρήγορα μπροστά, η μπάλα έφτασε στον Καπαρτή ο οποίος από πολύ μακριά έπιασε το σουτ, ο Βανά αιφνιδιάστηκε και η μπάλα κατέληξε στην δεξιά γωνιά των διχτύων του.

 63′ Διπλή αλλαγή για τον Άρη. Στις θέσεις των Μπαμπίκα και Φράγκου πέρασαν οι Ράντουτ και Πατσέκο.
66′ Απειλεί η ΠΑΕΕΚ. Ο Αριστοτέλους βρέθηκε αμαρκάριστος εκτός περιοχής, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
77′ ΓΚΟΛ. 1-1. Ισοφαρίζει ο Άρης. Μετά από μακρινή μπαλιά προς την περιοχή της ΠΑΕΕΚ, ο Εσέλινγκ στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στον Σικόρκσι ο οποίος με ανάποδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Πρόσεκ. Αρχικά το γκολ είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ από τον α’ βοηθό Ιωάννη Λαζάρου αλλά στην… επαλήθευση της φάσης από το VAR φάνηκε ξεκάθαρα ότι η μπάλα πήγε στον επιθετικό του Άρη από το κεφάλι του Ολλανδού αμυντικού.

 85′ Εκτέλεση φάουλ από τον Πατσέκο, ο Στεπίνσκι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε κατευθείαν στα χέρια του Πρόσεκ.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

 

—————————————————————————————————————————————————————–