Η Ουντινέζε έκανε την έκπληξη της 17ης αγωνιστικής στη Serie A, αφού απέσπασε ισοπαλία 1-1 κόντρα στη Μίλαν στο «Φρίουλι», αν και θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη μιας και ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς ισοφάρισε στις καθυστερήσεις.
Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με υπηρεσιακό τεχνικό τον Γκαμπριέλε Τσιόφι κι ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονταν από τον αποκλεισμό τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από την εντός έδρας ήττα από τη Λίβερπουλ που τους έφερε στην 4η θέση του ομίλου στο Champions League και είχαν πλέον τη δυνατότητα να εστιάσουν στις εντός των τειχών υποχρεώσεις τους.
Φευ. Οι παίκτες του Στεφάνο Πιόλι σε κανένα σημείο δεν κατάφεραν να δείξουν τη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων και στο 17′ ένα λάθος έδωσε την ευκαιρία στον Μπέτο να σκοράρει για 7η φορά φέτος. Οι φιλοξενούμενοι απέτυχαν να αντιδράσουν. Λίγες πραγματικά καλές στιγμές, μικρή φαντασία και οι αντεπιθέσεις φωτιά των «μπιανκονέρι» έκαναν πιο πιθανό το 2-0 παρά την ισοφάριση. Η παρουσία του Ιμπραίμοβιτς στην κορυφή αποδείχθηκε κομβική έστω και αργά, αφού στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με κάτι σαν «ψαλίδι» έγραψε το 1-1.
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Σιλβέστρι, Μπεκιάο, Νάουτινκ, Πέρεθ, Ουντότζιε (61’ Ζεέχελααρ), Αρσλάν (70’ Γιάγιαλο), Γουάλας, Μακεντζό, Μολίνα, Μπέτο, Ντεουλοφέου (70’ Σαξές)
ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Τόμορι, Ρομανιόλι, Ερναντές, Φλορέντσι, Μπενασέρ (46’ Κεσί), Μπακαγιόκο (46’ Τονάλι), Ντίαθ (81’ Μαλντίνι), Σαλεμάκερς (69’ Καστιγιέχο), Κρούνιτς (46’ Μεσίας), Ιμπραΐμοβιτς
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ