Δίνοντας συνέχεια στο μείζον θέμα που έχει προκύψει με το Τσίρειο στάδιο, η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΓΣΟ, Κυριάκο Τσολάκη, με σκοπό να ενημερωθούμε κι ασφαλώς να ενημερωθείτε κατά πόσον έχει προκύψει η οποιαδήποτε εξέλιξη από το μεσημέρι, μετά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε.
«Δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση ως τώρα. Ούτε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε από τον ΚΟΑ αλλά ούτε κι από την ΚΟΠ. Έστειλε μία επιστολή ο Απόλλωνας, λέγοντας ότι δεν έχει την ευθύνη και διαμαρτύρεται. Με το δίκιο του. Ούτε εμείς ευθυνόμαστε», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.
Παραμένει επίσης θολό το τοπίο γύρω από το παιχνίδι μεταξύ του Απόλλωνα και του Άρη. «Δεν ξέρω τι θα συμβεί. Αν έρθει η ΚΟΠ και μας πει ότι οι δημοσιογράφοι ή όσοι θα είναι στο γήπεδο δεν είναι ασφαλισμένοι, τι θα κάνω; Πώς μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας; Είμαστε στο περίμενε».
Επιμείναμε πολύ στο θέμα της ασφάλισης. Προφανώς, δεν μπορεί να ‘να τυχαίο το ότι όλες  οι ασφαλιστικές εταιρείες που αποτάθηκε ο ΓΣΟ, έκλεισαν την πόρτα τους. Αφού η αρχική απάντηση του κ. Τσολάκη ήταν πως «πίστεψαν την Παγκυπριακή», επιμείναμε περισσότερο στο γιατί δεν ήρθε καμία ασφαλιστική, πλην μίας αλλά χωρίς την παρουσία φιλάθλων, να δεχθεί να ασφαλίσει το γήπεδο με μεγαλύτερο ασφάλιστρο. Θα της δινόταν δηλαδή η ευκαιρία να πάρει ένα σημαντικό οικονομικό όφελος, με άλλα λόγια. Πάλι όμως, η απάντηση ήταν αρνητική. Γεγονός που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητο.
«Γιατί να μπλεχτεί μια άλλη εταιρεία για 10.000 ευρώ ασφάλιστρο; Από το 2008 που έχουμε ασφάλεια στην Παγκυπριακή, είχαμε claim το 2013 για 13.000 ευρώ. Ετοιμάσαμε έκθεση από το μηχανικό με σημερινές ημερομηνίες για την ασφάλεια του σταδίου. Υπάρχει ξένος δάκτυλος; Για μένα είναι συνομωσία. Τυχαία συμβαίνουν όλα αυτά;», ήταν η απάντηση του κ. Τσολάκη, ο οποίος πάντως αναφέρθηκε κατά του ΚΟΑ, στην ερώτησή μας γιατί ένα ιστορικό γήπεδο αφέθηκε στις τύχες του εδώ και αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.
«Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον ΚΟΑ. Έχει οκτώ χρόνια που προσπαθούμε, με εγκεκριμένη δαπάνη τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, για την αναβάθμιση των κερκίδων και του στεγάστρου. Να μας πει ο ΚΟΑ γιατί δεν υπογράφηκε το συμβόλαιο για την ανακαίνιση του σταδίου. Η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στον ΚΟΑ», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΓΣΟ. Με άλλα λόγια, τηρείται ακόμη στάση αναμονής. Το βασικότερο είναι να δεχθεί μία ασφαλιστική εταιρεία να ασφαλίσει το Τσίρειο, αλλιώς, δεδομένα το πρόβλημα όσο περνάει ο χρόνος θα μεγεθύνεται.

Ανδρέας Βεντούρης