Ο Ελλαδίτης Σάββας Παντελίδης είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΛ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). Η ομάδα της Λεμεσού θα αποτελέσει τον 16ο προπονητικό σταθμό του 56χρπνου τεχνικού (7 Απριλίου 1965) και τον πρώτο του εκτός Ελλάδας.
Αυτό που καλείται να κάνει είναι να βρει τον τρόπο να επαναφέρει την ΑΕΛ στα ψηλά, να διεκδικήσει τον ρεαλιστικό στόχο που είναι πλέον η πρώτη 6άδα και από κει και πέρα να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί.
O Παντελίδης ξεκίνησε την καριέρα του από τον Θρασύβουλο. Από το 2005 έως το 2007, την πρώτη του περίοδο ως προπονητής, έφτασε με την ομάδα της Φυλής ένα βήμα πριν την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα, την οποία έχασε τελικά με ένα βαθμό διαφορά από τον Άρη Θεσσαλονίκης.
Ανέλαβε την Ρόδο το 2007 και τον Φωστήρα το 2008 – και οι δύο ομάδες Γ’ Εθνικής. Επίσης ανέλαβε την ομάδα της Καλλιθέας τον Ιανουάριο του 2009, αλλά δεν καταφέρνει να διατηρήσει την ομάδα στην Β’ Εθνική. Μένει στην ομάδα και βάζει τις βάσεις για να επιστρέψει η ομάδα στην Β’ Εθνική – αποκλείει μάλιστα στο κύπελλο την ομάδα του Πανθρακικού, τότε ομάδα της Σούπερ Λίγκα. Παραιτήθηκε όμως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε το Αιγάλεω, παραιτήθηκε όμως μετά από μόλις δύο εβδομάδες. Τον Μάιο του 2010 αναλαμβάνει την ομάδα των Τρικάλων – εξαναγκάζεται σε παραίτηση από τον πρόεδρο της ομάδας, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
Ακολουθεί ο Εθνικός Πειραιώς που μένει από τον Νοέμβριο του 2010 έως τον Μάρτιο του 2011 ,όπου και παραιτήθηκε λόγω ανυπαρξίας διοίκησης της ΠΑΕ. Τον ίδιο μήνα αναλαμβάνει για τον υπόλοιπο του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής τον Πανθρακικό, στον οποίο παραμένει και την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά λόγω της ικανοποίησης της ομάδας της Κομοτηνής από τον προπονητή.Τον Μαίο του 2012 πετυχαίνει με τον Πανθρακικό την επιστροφή της ομάδας της Κομοτηνής στην Σούπερ Λίγκα.Τον Οκτώβριο του 2012 το συμβόλαιο του με τον Πανθρακικό λύθηκε κοινη συναινέση, μετά από κάποια μέτρια αποτελέσματα στην Σούπερ Λίγκα. Μετα απο 4 μήνες υπέγραψε στον Ολυμπιακό Βόλου.
Η σεζόν 2014-15 τον βρήκε στον Λεβαδειακό. Δεν έβγαλε την σεζόν. Ήταν 8 Φεβρουαρίου ήταν αποτέλεσε και επίσημα παρελθόν. Έμεινε άνεργος μέχρι την 1η Νοεμβρίου όταν ανέλαβε τον Ηρακλή και πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία αλλά 2 Μαΐου του 2017 αποχώρησε. Επόμενος σταθμός ο Αστέρας Τρίπολη για την σεζόν 2017-2018.
Στις 14 Νοέμβριου 2018 ανέλαβε τον Άρη Θεσσαλονίκης για να τον οδηγήσει στο Europa League και το καλοκαίρι του 2019 να κληρωθεί με τη νέα του ομάδα ΑΕΛ και να την αποκλείσει. Στην 1η Σεπτεμβρίου αποχώρησε από τους «κίτρινους».
Λίγους μήνες αργότερα ανέλαβε τον Ατρόμητο, στον οποίο δούλεψε σε δύο διαφορετικές θητείες αποχωρώντας τον Ιούλιο του 2020 και αναλαμβάνοντας ξανά στις 5 Φεβρουαρίου μέχρι τις 20 του περασμένου Μαίου.

H καριέρα του ως ποδοσφαιριστής
Γεννημένος τον Απρίλιο του 1965 στην Αθήνα αγωνίστηκε στον Άρη Νίκαιας και επαγγελματίας έγινε στη Δόξα Βύρωνα. Έπειτα από πολλά χρόνια παραμονής στην ομάδα του Βύρωνα θα φύγει το καλοκαίρι του 1997 για την Προοδευτική και σε ηλικία 32 ετών θα κάνει το ντεμπούτο του στην Α’ Εθνική. Με το Νίκο Κόβη προπονητή στις 31 Αυγούστου 1997 κάνει το παρθενικό του ματς στην πρώτη κατηγορία στη νίκη επί του Αθηναϊκού με 3-0. Σταθερός αμυντικός, σε τρεις σεζόν θα κάνει 73 ματς στην Α’ Εθνική και θα σημειώσει το μοναδικό του γκολ στις 19 Οκτωβρίου 1997 στη νίκη με 1-0 επί της Καλαμάτας στον Κορυδαλλό.
Το συμβόλαιο του τελειώνει μαζί με την πορεία της Προοδευτικής στην μεγάλη κατηγορία. Το καλοκαίρι του 2000 η ομάδα υποβιβάστηκε στην Β’ Εθνική και ο Σούλης Παπαδόπουλος – που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας στα δέκα τελευταία ματς της Α’ Εθνικής το 1999-00 – έκανε τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν.
Η διοίκηση μετά από την εισήγηση του νεαρού τεχνικού κράτησε τον έμπειρο αμυντικό στο ρόστερ της και ο Σάββας Παντελίδης αγωνίστηκε για δύο ακόμη σεζόν στην Προοδευτική, όπου και σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του τότε προπονητή της ομάδας Σούλη Παπαδόπουλου για την αξία του Σάββα Παντελίδη. «Μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα, χρειαζόμαστε πάντα έναν τέτοιο παίκτη».