Η Λίβερπουλ δεν θα έχει στη διάθεσή της τους Μοχάμεντ Σαλάχ, Σάντιο Μανέ και Νάμπι Κεϊτά τη νέα χρονιά που θα διεξαχθεί τελικά Κύπελλο Εθνών Αφρική.
Πρόσφατα, ο χαρακτηρισμός του Γιούργκεν Κλοπ για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής ως «μικρό τουρνουά» προκάλεσε αντιδράσεις. Μάλιστα, ένας δημοσιογράφος του ζήτησε να απολογηθεί, εξηγώντας του ότι με τις δηλώσεις του προσέβαλε το έθνος.
Αυτή τη φορά ο προπονητής της Σενεγάλης, Αλιού Σισέ πήρε θέση και εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Γερμανού τεχνικού της Λίβερπουλ.
«Ποιος πιστεύει ότι είναι ο Κλοπ; Εγώ προπονώ τη Σενεγάλη και οι παίκτες μου παίζουν για τον Κλοπ στη Λίβερπουλ. Σέβομαι τη Λίβερπουλ αλλά όχι τον Κλοπ που υπονομεύει τα αφρικανικά ποδοσφαιρικά γεγονότα. Είναι εδώ που είναι σήμερα λόγω Αφρικανών ποδοσφαιριστών. Σήμερα, έχει τα κότσια να αποκαλεί το AFCON ένα “μικρό τουρνουά”. Η AFCON έχει τον ίδιο αριθμό συμμετεχόντων, 24, με το EURO. Ποιος νομίζει λοιπόν ότι είναι; Η AFCON θα έχει τους ίδιους σούπερ σταρ που τον βοηθούν αυτή τη στιγμή να λάμψει στη Λίβερπουλ. Το AFCON είναι της ίδιας ποιότητας με το Euro», ανέφερε χαρακτηριστικά.