Για να πω την… αμαρτία μου, δεν πολυπιστεύω στις επισκέψεις προέδρων-διοικήσεων στις προπονήσεις, προκειμένου να απευθυνθούν σε έντονο ύφος προς τους ποδοσφαιριστές, έπειτα από μία σειρά αποτυχιών.
Τις πλείστες φορές θεωρώ πως δεν φέρουν κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα, σε βάθος χρόνου. Δηλαδή μετά την επίσκεψη του Ευγένιου Χαμπουλλά, οι παίκτες της Ανόρθωσης θα αρχίσουν ξαφνικά να… πετάνε; Θα γίνουν καλύτεροι ανασταλτικά οι ακραίοι μπακ, ή θα εξαλειφθούν ως δια μαγείας τα λάθη στην αμυντική γραμμή;
Ακόμη και στο ενδεχόμενο που ισχύσει το αντίθετο, το πράγμα γίνεται πιο… εκνευριστικό. Διότι στην περίπτωση που συμβεί κάτι κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική και ξάφνου οι ποδοσφαιριστές της… βγάζουν φωτιές, το ερώτημα που τίθεται είναι ένα και μοναδικό: είναι δυνατόν, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, να χρειάζονται το ταρακούνημα από τον οποιονδήποτε πρόεδρο, προκειμένου να συνετιστούν και να παρουσιάσουν το πρόσωπο που χρειάζεται κι απαιτείται;
Καθαρά ποδοσφαιρικά ομιλούντες λοιπόν: για όσους είναι θέμα συγκέντρωσης, δεν θα έπρεπε καν να χρειαζόταν η επίσκεψη του Ευγένιου Χαμπουλλά στην προπόνηση προκειμένου να αναλάβει, ο καθένας ξεχωριστά, την ατομική του ευθύνη.
Για όσους είναι θέμα ποιότητας, το πράγμα δεν σώζεται με καμία επίσκεψη. Σίγουρα ωστόσο η παρουσία του προέδρου στην προπόνηση και τα όσα είπε στους παίκτες, αποτελούν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης προς τον Τιμούρ Κετσπάγια. Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ακόμη και στα αποδυτήρια.
Το επικείμενο παιχνίδι με την Παρτίζαν δεν θα αποτελέσει το ασφαλέστερο κριτήριο για το αν θα αλλάξει κάτι. Μια καλή παρουσία, πόσο μάλλον αν συνδυαστεί με την υπέρβαση-πρόκριση, ασφαλώς θα δώσει πολλά μπόνους στο κομμάτι της ψυχολογίας.
Αλλά επειδή το έργο της αστάθειας το ‘χουμε δει αρκετές φορές από τη φετινή Ανόρθωση, ακόμη και σ’ αυτή την περίπτωση, θα προτιμήσεις να κρατηθείς ένα βήμα πιο πίσω.
Πολύ απλά διότι το ζητούμενο πλέον δεν είναι απλά μία νίκη ή μια επιτυχία, όσο μεγάλη κι αν είναι αυτή, αλλά να μπορέσει να πάρει διαδοχικά θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Ανδρέας Βεντούρης