Με την απόφαση της ΚΟΠ για διεξαγωγή του ντέρμπι την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου στις 17:00 να υφίσταται γίνονται από την περασμένη Παρασκευή κάποιες παρασκηνιακές κινήσεις με στόχο την αλλαγή της ημερομηνίας.
Θυμίζουμε. Μέσω του ΠΑΣΠ, οι ποδοσφαιριστές, ζήτησαν από την ΚΟΠ, να ορίσει άλλη ημέρα και οι πληροφορίες, θέλουν τους αρχηγούς των δύο ομάδων να έχουν μεταφέρει την αποφασιστικότητα των συναδέλφων τους για να μην δεχτούν να αγωνιστούν στις 26 Δεκεμβρίου, λόγω του ότι προγραμμάτισαν τις διακοπές τους.
Μπορεί όμως να αλλάξει η ημερομηνία του ντέρμπι;
Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι η ΚΟΠ δε συζητά καν περίπτωση αλλαγής της απόφασης και το έχει κάνει ξεκάθαρο τόσο στις ομάδες, όσο και στον ΠΑΣΠ.
Προβάλλεται σαν λόγος εμμονής στην απόφαση, ότι όλες οι άλλες ημερομηνίες που αρχικά συζητήθηκαν, συναντούν μεγαλύτερα εμπόδια. Είτε λόγω της εμμονής άλλων ομάδων να μην αλλάξει το πρόγραμμα με μεταφορά ολόκληρης αγωνιστικής, είτε γιατί σε άλλη ημερομηνία, επίσης διαφαίνεται σύγκρουση στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα, η ομοσπονδία φέρεται να είναι αμετακίνητή στην απόφαση της και περιμένει τις δύο ομάδες να αγωνιστούν στις 26 Δεκεμβρίου.
Τι θα κάνουν όμως οι ποδοσφαιριστές που εναντιώνονται; Θα κατέβουν να αγωνιστούν ή θα «κρεμάσουν» τις ομάδες τους;
Οι νεότερες πληροφορίες μας, θέλουν τις διοικήσεις των δύο ομάδων να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, όπως πειστούν στο τέλος να σεβαστούν την απόφαση, ακόμα και αν δεν είναι η καταλληλότερη από ανθρώπινης πλευράς.

Μιχάλης Παπαγεωργίου