Αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα από τη Δόξα Κατωκοπιάς, αλλά όταν στο 36’ ισοφάρισε, στη συνέχεια ήταν καταιγιστική η ΑΕΚ του Νταβίντ Καταλά και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη, μετά την ήττα από τον Άρη στο Τσίρειο και την ισοπαλία με το ΑΠΟΕΛ στην Αρένα..
Κατάφερε μάλιστα να φτάσει σε μία συντριπτική νίκη 4-1 μέσα στο Μακάρειο με την οποία ανέβηκε στην 1η θέση με 27 βαθμούς και θα είναι εκεί, τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ, όταν θα ολοκληρωθεί ο αγώνας Εθνικός-Απόλλων στο Δασάκι.
Μεγάλος πρωταγωνιστής στην επιβλητική νίκη, ο Ματ Ντάρμπισαιαρ ο οποίος πέτυχε και τα τέσσερα γκολ, γνωρίζοντας την αποθέωση όταν αντικαταστάθηκε.
Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα στο Μακάρειο
8′ ΓΚΟΛ 1-0: Ο Σαντίκ σκόραρε μετά από μπαλιά του Ασαμόα, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ από την βοηθό Ξένια Ηροδότου, όμως μετά από παρέμβαση του VAR επικυρώθηκε. Μετά από τρία λεπτά και έπειτα από τον σχετικό έλεγχο φάνηκε ότι ο Σαντίκ, καλυπτόταν από τον Γκονζάλες και το τέρμα μέτρησε για την ομάδα της Κατωκοπιάς.
36′ ΓΚΟΛ 1-1: Ο Γκαρσία έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Ντάρμπισαιαρ πετάχτηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά σημειώνει την ισοφάριση. Είναι το τρίτο γκολ στο
43′ ΓΚΟΛ 1-2: Πολύ ωραίο γκολ από την ΑΕΚ με τον Ματ Ντάρμπισαιαρ και ανατρέπει τα εις βάρος της δεδομένα. Ο Ακοράν βρήκε πολύ ωραία τον Άγγλο στην περιοχή ο οποίος γύρισε με ωραίο τρόπο και κατάφερε να σκοράρει! Γίνεται ο πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση,
52′ ΓΚΟΛ 1-3: Μετά από μελέ στην περιοχή της Δόξας, ο Τρισκόφσκι έκανε το γύρισμα με τον Ντάρμπισαιαρ να προσπαθεί να κάνει την προβολή από κοντινή απόσταση και να πετυχαίνει χατ-τρικ.
57′ ΓΚΟΛ 1-4: Ο Γκιούρτσο από πλάγια έκανε το σουτ, το οποίο απέκρουσε ασταθώς ο Σισκόφσκι, η μπάλα πήγε στον Ντάρμπισαιαρ, το πρώτο σουτ του οποίου απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Δόξας, αλλά στην επαναφορά ο Άγγλος κατάφερε να σκοράρει το 4ο του γκολ στην αναμέτρηση, φθάνοντας τα έξι στο πρωτάθλημα!

Δόξα (Κ. Σακκάς): Σισκόφσκι, Ασαμόα (85′ Φασουλιώτης), Τιτζιανί (78′ Κοβάσεβιτς), Σαντίκ, Λαφράνς, Μπαλντέ (57′ Ολιβέιρα) , Τραϊτσέφσκι, Στυλιάνου, Καραμανώλης, Μέσκα (85′ Εμπραλίτζε), Σάσι (57′ Μπένι).

Στον πάγκο: Πρινιωτάκης, Μπένι, Ολιβέιρα Κ., Οικονομίδης, Κοβάσεβιτς, Αντάμοβιτς, Χριστοφή, Φασουλιώτης, Βασιλείου, Καλλής, Εμπραλίτζε.

ΑΕΚ (Ντ. Καταλά): Τούμπας, Γκονζάλες Μ., Γκουστάβο (75′ Ρομό), Ακοράν (63′ Φαράζ), Τρισκόφσκι, Γκαρσία (80′ Τάντι), Μιλίσεβιτς, Ροσάλες, Άμπραχαμ, Νταρμπισάιαρ (63′ Εσπινόσα), Γκιούρτσο (75′ Τιάγκο).

Στον πάγκο: Λεάλ, Μαρτίνεθ, Τάντι, Ρομό, Φαράζ, Αναστασίου, Εσπινόσα, Χριστοφόρου, Μακρής, Μάμας, Τιάγκο.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 53′ Γκαρσία,

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΘΕΑΤΕΣ: 800 περί

ΣΚΟΡΕΡ: 9′ Σαντίκ, 35′, 43′, 52′,57′ Ντάρμπισαϊαρ

Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος

Β’ Βοηθός: Ηροδότου Ξένια

4ος: Χατζηβασιλείου Θωμάς

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης

Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: