Υποθετικά ομιλούντες: πόσοι θα περίμεναν, ότι η αναμέτρηση μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου στη βαθμολογία με την έναρξη του δευτέρου γύρου, θα ήταν μεταξύ του Άρη και του Ολυμπιακού;
Αν εξαιρέσουμε πιθανότατα τους ανθρώπους των δύο ομάδων, δεν θα είναι πολλοί. Κι όμως, βρισκόμενες στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, οι δυο τους έχουν απόψε στο Τσίρειο (19:00) μεγάλο και ξεχωριστό κίνητρο.
Ο μεν τρίτος Άρης, με 20 βαθμούς, θέλει να επανέλθει στις επιτυχίες μετά το ισόπαλο 0-0 με την Πάφος FC στο Τσίρειο, ώστε να πλησιάσει περισσότερο την πρώτη δυάδα και συνάμα να διατηρήσει-στη χειρότερη περίπτωση-τη διαφορά του από τις θέσεις που βρίσκονται πιο κάτω από αυτόν.
Τον ίδιο στόχο έχει και ο τέταρτος (με 15 βαθμούς) Ολυμπιακός, να διατηρηθεί στην πρώτη τετράδα και να μεγαλώσει την απόσταση από τους… πιο κάτω. Οι «μαυροπράσινοι» προέρχονται από την ήττα με 1-0 από τον Εθνικό στο Δασάκι και θα επιδιώξουν να πάρουν το «διπλό», ώστε να μειώσουν τη διαφορά από τον Άρη στο -2. Παρακάτω καταγράφουμε αναλυτικά τα αγωνιστικά δεδομένα των δύο ομάδων, λίγο πριν το μεταξύ τους παιχνίδι στη Λεμεσό που ανοίγει την αυλαία της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

ΑΡΗΣ: Εκτός επιλογών του Λιάσου Λουκά είναι ο Κρίστης Ανδρέου, ο οποίος υπέστη θλάση στον δικέφαλο στην προπόνηση και θα μείνει εκτός δράσης για αρκετό καιρό. Επιστρέφει ο Μπαμπίκα που εξέτισε την ποινή του.
Πιθανή 11άδα: Βανά Άλβες, Σίλντενφελντ, Ντελμίρο, Γιαγκό,  Καζού, Σιμιόν, Πατσέκο, Μανού Γκαρσία, Πακέ,  Μπαμπίκα, Στεπίνσκι. Θέση διεκδικούν Σπόλιαριτς και Φράγκος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Σαμπίνια, ενώ ο Μανρίκε είναι έτοιμος και θα συμπεριληφθεί στην αποστολή.
Πιθανή 11άδα: Μολ, Κυριάκου, Μποβέδα (Μανρίκε), Ντιανέ, Νάνι, Κονφέ, Σάλι, Σαρφό, Πεχλιβάνης, Γουΐλσον, Μάντζης. Θέση διεκδικεί και ο Μουκτάρης.

ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Τέσσερεις ποδοσφαιριστές του Άρη βρίσκονται στο όριο καρτών. Πρόκειται για τους Νούνο Λόπες, Σικόρσκι, Στεπίνσκι και Φράγκο (2). Πέντε παίκτες του Ολυμπιακού είναι στο όριο, ο λόγος για τους Γκουστάβο, Κονφέ, Ντιανέ, Κυριάκου και Χαραλάμπους (2).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης

Ανδρέας Βεντούρης