Έχουμε ξεπεράσει τα μισά του α’ γύρου στο πρωτάθλημα και η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι ομάδες της Β’ κατηγορίας μας αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ένα πρωτάθλημα με  τεράστιο ενδιαφέρον. Ποιες ομάδες θα έχουν τον πρώτο λόγο για την άνοδο, ποιες για τον υποβιβασμό, είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει από αγωνιστική σε αγωνιστική, μιας και υπήρξαν ανατροπές στη βαθμολογία, ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες αγωνιστικές.
Η ΕΝΠ αυτή τη στιγμή οδηγεί την κούρσα και δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η ομάδα του Μαρίνου Σατσιά έχει τις λύσεις επιθετικά, την ίδια ώρα που υπάρχει ισορροπία και στην άμυνα. Γι’ αυτό και έχει και την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.
Στην επόμενη αγωνιστική όμως αντιμετωπίζει την Αλκή, στο ντέρμπι! Ποιο παιχνίδι όμως… δεν είναι ντέρμπι από αυτά που ακολουθούν;
Απλά ρίξτε μία ματιά στην 9η αγωνιστική: 
Παρασκευή 19 Νοεμβρίου (19:00)
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Σάββατο 20 Νοεμβρίου (14:30)
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ-ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ
ΕΡΜΗΣ-ΟΘΕΛΛΟΣ
ΑΣΙΛ-Π.Ο.ΞΥΛΟΤΥΜΠΟΥ
ΕΝΠ-ΑΛΚΗ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΑΧΥΡΩΝΑΣ
ΟΝΗΣΙΛΟΣ-ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡ.
Κυριακή 21 Νοεμβρίου
ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ-ΑΚΡΙΤΑΣ

Όπως για παράδειγμα η Ομόνοια 29ης Μαΐου βρέθηκε στην 9η θέση από την 1η μέσα σε τρεις αγωνιστικές και ο Ερμής σκαρφάλωσε στην 3η, έτσι μπορούν να ανατραπούν τα δεδομένα. Ο Οθέλλος πανηγύρισε νίκη μετά την πρεμιέρα, ο ΑΣΙΛ ψάχνει προπονητή, την ίδια ώρα που η Αγία Νάπα παίρνει βαθμούς και ανεβαίνει.

Η αλήθεια είναι ότι η απογοήτευση μέχρι στιγμής, σε αυτό το πρωτάθλημα που διεξάγεται με αμείωτο ενδιαφέρον, είναι η Νέα Σαλαμίνα. Μετά τη ψήφο εμπιστοσύνης που έδειξε προς τον Νίκκι Παπαβασιλείου το δ.σ. στη χθεσινή συνεδρία, αναμένουμε να δούμε και την εξέλιξη της ομάδας.

Kαταληκτικά, το δείγμα γραφής που έχουμε μέχρι και σήμερα, μπορεί να είναι τέτοιο που να μας βοηθήσει να εξαγάγουμε κάποια συμπεράσματα, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος. Οι ομάδες έχουν βελτιωθεί αρκετά με τις διαφορές να έχουν σμικρυνθεί το ίδιο. Κάθε παιχνίδι είναι ισοδύναμο και ενδεχομένως να έχουμε νέες ανατροπές στη βαθμολογία, τις επόμενες αγωνιστικές.

Η 10η αγωνιστική:
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου (19:00)

ΑΚΡΙΤΑΣ-ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ
Σάββατο 27 Νοεμβρίου (14:30)
ΠΟ ΞΥΛΟΤΥΜΠΟΥ-ΕΡΜΗΣ
ΑΛΚΗ-ΟΝΗΣΙΛΟΣ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡ.-ΑΣΙΛ
ΟΘΕΛΛΟΣ-ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Κυριακή 28 Νοεμβρίου (14:30)
ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ
ΑΧΥΡΩΝΑΣ-ΕΝΠ

Η 11η αγωνιστική 3-5 Δεκεμβρίου (δεν έχουν οριστεί οι ημερομηνίες):
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ-ΟΘΕΛΛΟΣ
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΠΟ ΞΥΛΟΤΥΜΠΟΥ
ΕΡΜΗΣ-ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡ.
ΑΣΙΛ-ΑΛΚΗ
ΟΝΗΣΙΛΟΣ-ΑΧΥΡΩΝΑΣ
ΕΝΠ-ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΑΚΡΙΤΑΣ
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Κύπρος Εγγλέζος