Οι δύο νίκες του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε (0-3, 1-0) φέρουν τη σφραγίδα του Τικίνιο και του Μασούρα οι οποίοι πέτυχαν από δύο τέρματα, αλλά σημαντικό μερίδιο ανήκει και σε άλλους παίκτες, μεταξύ των οποίων, είναι και ο έμπειρος τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων, Τόμας Βάτσλικ.
Ο διεθνής Τσέχος γκολκίπερ, που ήταν εκ των κορυφαίων σε απόδοση πορτιέρε μαζί με τον Ντοναρούμα στο πρόσφατο Euro, έχει 17 συμμετοχές μέχρι σήμερα με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις και κράτησε ανέπαφη την εστία του σε επτά αγώνες (3-0 και 1-0 με τη Φενέρμπαχτσε, 3-0 με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Καραϊσκάκης, 2-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη, 0-0 με τον Παναθηναϊκό, 0-0 με τον Ατρόμητο και 1-0 εναντίον του Ιωνικού στο Νέο Φάληρο).
Ο Βατσλίκ λίγο μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε μίλησε στο SPORT24 για την κατάκτηση των τριών βαθμών, την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του Europa League και για τους επόμενους στόχους της πειραϊκής ομάδας.
«Ήταν μία εξαιρετική βραδιά για εμάς σε μία φοβερή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί μας”, υποστήριξε ο 32χρονος τερματοφύλακας και συνέχισε: “Ο κόσμος μας βοήθησε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και αυτή η στήριξη μας ώθησε ώστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να φτάσουμε στη νίκη. Είμαστε χαρούμενοι που τους κάναμε ευτυχισμένους».
Όσο για την επόμενη ημέρα, ο Βατσλίκ, επισήμανε: “Όλα μπορούν να συμβούν την τελευταία αγωνιστική, θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Θα πάμε στο Βέλγιο για τη νίκη και βλέπουμε. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας και θα δούμε τι θα γίνει και στο άλλο παιχνίδι του ομίλου. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρώτη θέση, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι στο χέρι μας».
Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς τα δύο παιχνίδια του Europa League
Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στη διοργάνωση, είτε ως πρώτος είτε ως δεύτερος από τον όμιλο και ο Τσέχος τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είναι έτοιμοι για τα νοκ άουτ παιχνίδια.
«Είμαστε χαρούμενοι που εξασφαλίσαμε τη δεύτερη θέση στον όμιλο και την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση του Europa League. Αν είμαστε τελικά δεύτεροι, θα περιμένουμε στη συνέχεια την κλήρωση, όπου θα έχουμε έναν δυνατό αντίπαλο που θα έρθει από το Champions League. Υπάρχουν μεγάλα ονόματα, όπως η Ντόρτμουντ, πιθανό να είναι η Μπαρτσελόνα ή η Μπενφίκα, η Ατλέτικο, η Μίλαν ή η Πόρτο, ενώ ήδη ξέρουμε ότι στις υποψήφιες αντιπάλους μας είναι η Ζενίτ και η Σέριφ.
Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, καθώς θέλουμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση. Θα είναι δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια και θα είναι μία πρόκληση για τους εαυτούς μας, για τον σύλλογο, αλλά και να δείξουμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε καλό δρόμο».