Εξαιρετική πορεία από την ΕΝΠ στον φετινό μαραθώνιο. Η ομάδα του Παραλιμνίου μετράει 7/7 στις πρώτες αγωνιστικές της Basket League, πραγματοποιώντας κάτι ονειρικό, όμως στους «βυσσινί» προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Ξέρουν ότι η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο, μία ήττα μπορεί να αλλάξει πολλά γι’ αυτό και η προσήλωση σε κάθε παιχνίδι είναι σημαντική. Αυτό μας τονίστηκε από τον Γενικό Αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Πιττάκη εν όψει του αγώνα με τον Απόλλωνα.
«Ήταν μία σημαντική νίκη για εμάς. Βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Δεν αποπροσανατολιζόμαστε από την καλή πορεία, θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι και να παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» μας είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Σίγουρα ο δρόμος είναι αρκετά μακρύς. Κρατάμε μικρό καλάθι και προχωρούμε προσγειωμένα. Σε καμία περίπτωση δεν πετάμε στα σύννεφα, βλέπουμε την πραγματικότητα».
Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα: «Είναι δύσκολο παιχνίδι με τις δικές του ιδιαιτερότητες. Μπορεί να προερχόμαστε από μία μεγάλη νίκη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα νικήσουμε και τον Απόλλωνα αν δεν προσπαθήσουμε, αν δεν ιδρώσουμε και αν δεν τα δώσουμε όλα μέσα στο παρκέ. Ο Ζάκης Παπαδόπουλος με τους παίκτες του θα κάνουν ότι μπορούν. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα».
Για την παρουσία του κόσμου: «Είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή. Αναμένουμε ότι θα μας στηρίξει για άλλη μία φορά και θα είναι εκεί».
Για τα βήματα προόδου των τελευταίων χρόνων στην ομάδα: «Έπαιξαν πολλά πράγματα ρόλο. Όπως για παράδειγμα οι σωστές επιλογές που γίνονται από την ομάδα προγραμματισμού, την διοίκηση και γενικά όλο το οικοδόμημα της ΕΝΠ. Μας άφησε και αρκετά καλά ο κ. Κακιούζης τα οποία μας βοήθησαν. Κρατάμε χαμηλά τους τόνους όμως και συνεχίζουμε».

Κύπρος Εγγλέζος