Η Σεβίλλη είναι το αφεντικό στην πόλη και φέτος φιλοδοξεί να γίνει και αφεντικό σε όλη την Ισπανία. Οι «Nervionenses» κέρδισαν την Μπέτις με 2-0 στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι, έπιασαν τη Ρεάλ στη 2η θέση και στους 27 βαθμούς ενώ η Σοσιεδάδ που έχει έναν παραπάνω έχει κι ένα ματς περισσότερο.
Στο 1ο λεπτό το γυριστό του Οκάμπος πέρασε μόλις έξω ενώ στο 7’ ο Μπόνο είπε όχι σε σουτ του Φεκίρ και στο 15’ ήταν η σειρά του Μπράβο να σώσει εντυπωσιακά μετά από πλασέ του Ράφα Μίρ.
Στο 33ο λεπτό ο Μιρ αστόχησε από ιδανική θέση και στο 45’ αποβλήθηκε ο Ροντρίγκες της Μπέτις με 2η κίτρινη κάρτα.
Η Σεβίλλη πίεσε από τα πρώτα λεπτά στην επανάληψη και στο 51’ ο Πετσέγια έσωσε μετά από σουτ του Μοντιέλ αλλά στο 55’ ο Ακούνια με φοβερό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, άνοιξε το σκορ. Στο 62’ ο Μιρ παραλίγο να σκοράρει με τον ώμο ενώ στο 72’ το σουτ του Τέγιο σταμάτησε στο πλαϊνό δίχτυ.
Και στο 79ο λεπτό ο Μοντιέλ έκανε τη σέντρας από δεξιά και ο Μπεγερίν έστειλε κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-2.
ΜΠΕΤΙΣ: Μπράβο, Πετσέγια, Μπεγερίν, Μορένο, Έντγκαρ Γκονζάλες, Κανάλες, Γουαρδάδο (63’ Τέγιο), Ροντρίγκες, Ρόδρι (63’ Χουάνμι), Ζοσέ (46’ Καρβάλιο), Φεκίρ (89’ Χοακίν).
ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Ακούνια (88’ Ογκούστινσον), Μοντιέλ, Ντιέγκο Κάρλος, Κουντέ, Ράκιτιτς (83’ Ντιλέινι), Λαμέλα (75’ Τόρες), Φερνάντο, Οκάμπος, Χορδάν (75’ Πάπου Γκόμες), Μιρ (83’ Μουνίρ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ