Μπορεί η ΑΕΚ, να έχει σαν ομάδα τα δικά της πλεονεκτήματα τα οποία θα προσπαθήσει να περιορίσει με την τακτική του ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, ο Σωφρόνης όμως θέλει να δει τη δική του ομάδα, να αξιοποιήσει τα προτερήματα της.
Ο Κύπριος προπονητής ποντάρει από τη μία στο γενικότερο σύνολο, όμως ξέρει πας αν βρεθούν στην καλή τους βραδιά κάποιοι ποδοσφαιριστές, θα έχει επιπλέον πιθανότητες για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.
Ποντάρει ειδικά, στην πολύ καλή φόρμα που διέρχεται ο Λούκας Σόουζα ο οποίος έχει αποδειχθεί σε πολυεργαλείο και έχει επιπλέον υποχρέωση να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, ξέροντας ότι στα επόμενα δύο ματς θα είναι εκτός.
Ακόμα τρεις ποδοσφαιριστές όμως  είναι ιδιαίτερα σημαντική η απόδοση τους. Ο λόγος για τον Τορνίκε Οκριασβίλι που θα αγωνιστεί πίσω από τους επιθετικούς σε ρόλο ελεύθερο και για το επιθετικό δίδυμο με Νατέλ και Κβιλιτάια.
Ο Βραζιλιάνος με την ταχύτητα που τον διακρίνει, έχει πάρει εντολές από τον προπονητή του να γίνει πιο ομαδικός, ώστε να αξιοποιηθούν οι πολύ καλές του ενέργειες και από την άλλη, ο Γεωργιανός ο οποίος ανεβάζει απόδοση και ο Σωφρόνης θέλει να πάει η μπάλα, όσο πιο πολλές φορές γίνεται σε αυτόν.
Εξυπακούεται ότι θα πρέπει να είναι ομαδική η προσπάθεια για να επιτευχθεί ο στόχος και για τούτο έχει ήδη δώσει εντολές στην 3άδα της άμυνας, (Καρώ,Βινίσιους,Σάβιτς) καθώς στους δύο φουλ μπακ (Θεοδώρου ή Τσεπάκ και Σαμπάλα) όπως και στο Λουντέμο να είναι αν μπορούν, αλάνθαστοι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.
Ένα καλό παιχνίδι, οφείλει να κάνει και ο Σκουφέτ ώστε να δικαιώσει τον προπονητή που τον προτιμά αντί του Νεόφυτου Μιχαήλ. Ο Ιταλός είναι αλήθεια ότι με τις εμφανίσεις του δεν έχει ακόμα πείσει για την αξία του και τέτοια ντέρμπι, προσφέρονται για ένα καλό τερματοφύλακα να το δείξει.