Έφτασε δύο φορές ένα βήμα πριν από την απόλυση. Σε αμφότερες περιπτώσεις κατάφερε να επιβιώσει. Και πλέον είναι δεδομένο πως διανύει την καλύτερη περίοδό του στον πάγκο της Άρσεναλ, μετρώντας εννέα σερί αναμετρήσεις δίχως ήττα. Ήρθε η ώρα για την 10η. Αυτή κόντρα στην Γουότφορντ, με τον Μικέλ Αρτέτα να θέλει να συνδυάσει τα 100 ματς του στον πάγκο της Άρσεναλ, με την 6η φετινή του επικράτηση στην Premier League και την 5η θέση!
Πριν από περίπου 60 ημέρες, ήταν δεδομένο πως ο Μικέλ Αρτέτα δεν θα προλάβαινε να φτάσει σε τριψήφιο αριθμό κοουτσαρίσματος στον πάγκο της Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» βίωναν μία μεγάλη ποδοσφαιρική κρίση, δεν μπορούσαν να βγουν από το αδιέξοδο και έφτασαν στο σημείο να απολύσουν τον Ισπανό προπονητή, μιας και βρισκόνταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς γκολ υπέρ τους, και με την εικόνα τους να χαρακτηρίζεται επιεικώς… απαράδεκτη.
Και όμως… Με κάποιον περίεργο τρόπο, με τις επιστροφές σημαντικών ποδοσφαιριστών και την προσαρμογή των νέων, ο Μικέλ Αρτέτα έχει καταφέρει να αντικρίσει το δεύτερο μεγαλύτερο αήττητο σερί του στον πάγκο της Άρσεναλ.
Μιλάμε για εννέα αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με το προσωπικό του ρεκόρ να είναι… 10, στο ξεκίνημά του ως προπονητής των Λονδρέζων. Σημαντικότερες από αυτές βεβαίως αποτέλεσαν οι νίκες κόντρα στην Τότεναμ, με 3-1 στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, και το «διπλό» της προηγούμενης εβδομάδας, με αντίπαλο την Λέστερ στο «Κινγκ Πάουερ», καθώς πριν από το ματς η Άρσεναλ αποτελούσε την 14η ομάδα σε συγκομιδή βαθμών μακριά από το «σπίτι» της.
Έχοντας αυτά ως δεδομένα, και βλέποντας πλέον την βελτιωμένη εκδοχή της Άρσεναλ σε όλες τις γραμμές, ο Μικέλ Αρτέτα έχει κάθε δικαίωμα να φιλοδοξεί πως το 100ο του ματς στον πάγκο της ομάδας του, απέναντι στην Γουότφορντ, θα εξελιχθεί σε… γιορτή.
Η νίκη είναι αυτοσκοπός, και αν αυτή επιτευχθεί, η Άρσεναλ θα βρεθεί στην 5η θέση της βαθμολογίας, όπου σε συνδυασμό αποτελεσμάτων θα «αγγίζει» την τετράδα στο πλάι της Γουέστ Χαμ. Ξεπέρασε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Τότεναμ, την Έβερτον και τις Μπράιτον και Γουότφορντ που είχαν ξεκινήσει εντυπωσιακά, και στοχεύει το… 100 να αποτελέσει σήμα-κατατεθέν για την είσοδο στην τετράδα και την διατήρηση του σερί! Τρέχει με… 100 άλλωστε ο Αρτέτα στην Άρσεναλ, αλλά… βαδίζει σταθερά!