Δόθηκαν απαντήσεις από τον Σταύρο Παπασταύρου σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Ομόνοια στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε; Σε αρκετά ερωτήματα ναι, σε κάποια άλλα όμως η απάντηση δεν δύναται να ‘ναι καταφατική.
Διατηρήθηκαν κάποιες αμφιβολίες, οι οποίες θα λυθούν στο χρόνο αλλά μέχρι τότε τα ερωτήματα θα παραμείνουν… ερωτήματα. Όπως για παράδειγμα, το θέμα της τράπεζας. Ο πρόεδρος της Ομόνοιας υπογράμμισε πως αυτό το ζήτημα παραμένει για τον ίδιο ως μια ανησυχία.
«Θα πρέπει να βρούμε εναλλακτικές λύσεις», ήταν η επισήμανσή του, ωστόσο, από τη στιγμή που όπως ο ίδιος είπε, κατέθεσε την αίτησή του για την αγορά της τον περασμένο Μάρτιο, τότε επτά μήνες αργότερα η λύση θα ‘πρεπε ήδη να είχε βρεθεί. Εάν κι εφόσον, παρουσιαστεί πρόβλημα…
Δεν ξέρω αν πέρασε στα ψιλά, θεωρώ ωστόσο μείζονος σημασίας την τοποθέτηση του κ. Παπασταύρου, σχετικά με τις αλλαγές που επιζητούσε ο Τζον Χριστοδούλου, στο Management Agreement όσον αφορά τη συμφωνία με το σωματείο.
Από τη στιγμή λοιπόν που ο ίδιος δήλωσε ότι ΣΥΜΦΩΝΕΙ με τις αλλαγές που ζητούσε ο κ. Χριστοδούλου, στο δικό μου μυαλό δημιουργείται η εντύπωση πως ο πρόεδρος της Ομόνοιας θα επιθυμούσε επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του με το σωματείο.
Προφανώς, από τη στιγμή που δηλώνει κάτι τέτοιο, (μου) δείχνει πως με την πάροδο του χρόνου, έχει διαμορφώσει διαφορετική άποψη σχετικά με συγκεκριμένες πτυχές των συμφωνηθέντων με το σωματείο.
Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει, είναι κατά πόσον υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης και κατ’ επέκτασης διαφοροποίησης της υφιστάμενης συμφωνίας. Θα ήθελα επίσης από τον πρόεδρο της Ομόνοιας να είχε ξεκαθαρίσει τι είναι αυτά που συμφωνεί με τον Τζον Χριστοδούλου, όσον αφορά τις αλλαγές που ζητούσε, πέραν από το θέμα του ποσοστού του 40% των διαθέσιμων μετοχών στην πλευρά του κόσμου, για το οποίο δήλωσε ξεκάθαρα την αντίθεσή του.
Ασφαλέστερα συμπεράσματα θα βγουν, μονάχα εφόσον προκύψει επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά του κ. Χριστοδούλου. Πέραν των διαφόρων posts από την πλευρά του στα social media, είναι λογικό ο κόσμος να επιθυμεί απαντήσεις κι απ’ την δική του πλευρά, που αφορούν κυρίως τους λόγους που δεν συμφωνούσε με το σωματείο και ποιες αλλαγές επιζητούσε στο Management Agreement.
Την ίδια ώρα όμως, είναι υποχρέωση του ιδίου του σωματείου να τοποθετηθεί και να αποκαλύψει αυτά που δεν έπραξε ο Σταύρος Παπασταύρου, όσον αφορά τις απαιτήσεις από την πλευρά του Τζον Χριστοδούλου και τι αποτέλεσε ανυπέρβλητο εμπόδιο στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών, αλλά και για το αν υπάρχει πιθανότητα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον νυν πρόεδρο της εταιρείας, για επαναδιαπραγμάτευση της υφιστάμενης συμφωνίας… 

Ανδρέας Βεντούρης