Βραδιά σαν την… δική μας (βλέπε Εθνική ομάδα) έζησε χθες ο Χοφχάνες Αμπαρτζουμιάν. Η Εθνική Αρμενίας έπαιζε ουσιαστικά έναν… τελικό με την αντίστοιχη της Βορείου Μακεδονίας και μάλιστα μέσα στο Γερεβάν, με το νικητή να διατηρεί ελπίδες για τη δεύτερη θέση του 10ου ομίλου και για τον χαμένο να εκμηδενίζονται. Η Αρμενία όχι μόνο έχασε, αλλά δέχθηκε τη συντριβή με 5-0!
Ο Αμπαρτζουμιάν αγωνίστηκε ως βασικός σε όλο το παιχνίδι, μόνο που δεν χρησιμοποιήθηκε ως δεξιός μπακ, αλλά ως κεντρικός αμυντικός! Ο παίκτης της Ανόρθωσης δεν είχε καλή παρουσία, ενώ υπέπεσε στο πέναλτι στο 65’ ανατρέποντας τον Μπάρντι, ο οποίος στη συνέχεια ήταν εύστοχος στην εκτέλεσή του πετυχαίνοντας σ’ εκείνο το σημείο το 3-0.
Η Αρμενία, η οποία δεν έχει πλέον καμία πιθανότητα για τη δεύτερη θέση, θα υποδεχθεί την Κυριακή τη Γερμανία.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ: Ήταν εντυπωσιακός ο Γκιόργκι Λόρια, στη νίκη της Εθνικής του επί της Σουηδίας με 1-0, πραγματοποιώντας επτά αποκρούσεις. Ο Κατσαράβα δεν αγωνίστηκε καθόλου, μένοντας στον πάγκο.
Ο Αρτυματάς αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι της Εθνικής μας με τη Ρωσία, ενώ ο Αντωνιάδης μπήκε ως αλλαγή στο 83’ αντί του Κάστανού. Ο Αβραάμ δεν αγωνίστηκε. Σήμερα στις 18:00 η Εθνική Ελπίδων φιλοξενεί την Πορτογαλία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και στην αποστολή της βρίσκονται οι Ιωάννου και Χρυσοστόμου. Το Σάββατο στις 16:00 η Φινλανδία του Αραγιούρι θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Ανδρέας Βεντούρης