Ο αγώνας με τον Εθνικό αποτέλεσε άλλη μία απόδειξη για το βάθος που διαθέτει στο ρόστερ της η φετινή ΑΕΚ. Είναι γεγονός ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στο πρώτο ημίχρονο.
Η ομάδα της Λάρνακας αδυνατούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα όπως θα ήθελε, δυσκολευόταν να δημιουργήσει και γενικώς παρουσίασε προβλήματα απέναντι στην ομάδα της Άχνας.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Νταβίντ Καταλά προχώρησε αμέσως σε τρεις αλλαγές. Κι αν η μία ήταν αναγκαστική λόγω του τραυματισμού του Άνχελ Γκαρσία, οι άλλες δύο ήταν καθαρά για λόγους τακτικής και για να φρεσκάρει την ομάδα του.
Συγκεκριμένα, άλλαξε και τους δύο εξτρέμ, με τους Τιάγκο (δραστήριος στο ντεμπούτο του) και Ακοράν να παίρνουν τη θέση των Φαράζ και Γκιούρτσο. Αμφότεροι ήταν πολύ δραστήριοι, έδωσαν επιθετική πνοή στην ΑΕΚ, που με την τέταρτη της αλλαγή, τον Ρόμο, ο οποίος αντικατέστησε τον Νταρμπισάιαρ, κατάφερε να πάρει μία νίκη-χρυσάφι!
Οι αλλαγές λοιπόν συνέβαλαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο να πετύχει το στόχο της και να κατακτήσει την πέμπτη συνεχόμενη της νίκη στο πρωτάθλημα. Όταν διαθέτεις τέτοιες ποιοτικές εναλλακτικές επιλογές, ασφαλώς είναι τεράστια υπόθεση.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Ο Άνχελ Γκαρσία δύσκολα θα προλάβει το ματς με τον Άρη λόγω ενοχλήσεων στο ισχίο του ποδιού του. Θα επιστρέψει ο Μάμας που εξέτισε την ποινή του, καθώς κι ο Εγγλέζου που έμεινε εκτός αποστολής λόγω γαστρεντερίτιδας. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση του Μαρτίνεθ.

Ανδρέας Βεντούρης