Η Μπαρτσελόνα πήρε μεγάλο διπλό με 3-1 στην έδρα της Βιγιαρεάλ και βλέπει και πάλι τετράδα. Πρώτη εκτός έδρας νίκη στη σεζόν για τους Καταλανούς.
Στο 4’ ο Ρουγί έσωσε μετά από σουτ του Αμπντέ με την μπάλα να βρίσκει στη συνέχεια και στο δοκάρι ενώ στο 5’ ο Πικέ πρόλαβε σωτήρια τον Ντανζουμά αλλά στο ριπλέι φάνηκε πως βρήκε με το χέρι και στο 8’ το σουτ του Ντεπάι πέρασε μόλις έξω. Στο αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ του Γκάβι τράνταξε το δοκάρι του Ρουγί και στο 18’ οι Καταλανοί έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Ντεπάι να αστοχεί σε τετ α τετ με τον Ρουγί.  Στο 32’ μετά από κόρνερ του Παρέχο, ο Πάου Τόρες πλάσαρε άστοχα, ενώ στο 38’ ο Τερ Στέγκεν είπε όχι εντυπωσιακά σε σουτ του Ντανζουμά.
Στο 47’ μετά από γύρισμα του Άλμπα ο Ντεπάι έβγαλε τη προβολή, ο Ρουγί είπε όχι και ο Ντε Γιονγκ σε κενό τέρμα πλάσαρε για το 0-1. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Ντεπάι αλλά το VAR το μέτρησε κανονικά. Στο 52’ ο Ρουγί είπε όχι σε σουτ του Άμπα, ενώ στο 73’ το πλασέ του Τριγέρος έφυγε μόλις έξω
Και τελικά στο 76ο λεπτό ο Ντανζουμά έβγαλε έξυπνα στον Τσουκβουέζε που κινήθηκε ανάμεσα στα δύο στόπερ και πλάσαρε με τη μία για το 1-1.
Ωστόσο στο 87’ μετά από τρομερό λάθος του Εστουπινιάν, ο Ντεπάι έκλεψε και πλάσαρε από πλάγια θέση του Ρουγί για το 1-2. Στο 90+3’ ο Κοουτίνιο κέρδισε πέναλτι από τον Φόιθ και ο ίδιος έκανε το 1-3 από την άσπρη βούλα.
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρουγί, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Φόιθ, Παρέχο, Καπού, Τριγέρος (84’ Ράμπα), Πεδράθα (65’ Εστουπινιάν), Μόι Γκόμεθ, Πίνο (65’ Τσουκβουέζε), Ντανζουμά
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Αραούχο, Άλμπα (71’ Μινγκέθα), Γκαρσία, Νίκο Γκονζάλες (80’ Κοουτίνιο), Μπούσκετς, Ντε Γιονγκ, Ντεπάι, Γκάβι, Αμπντέ Εζαλζουλί (66’ Ντεμπελέ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ