Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το ντέρμπι με την ΑΕΛ και θα πάει στο Τσίρειο χωρίς τρεις ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Τιάγκο, Εγγλέζου και Ναούμ. Ο Νταβίντ Καταλά δήλωσε πως θα τους περιμένει μέχρι την ημέρα του αγώνα, αλλά από τη στιγμή που δεν προπονήθηκαν και δεν έχουν ξεπεράσει τις ενοχλήσεις, μοιάζει απίθανο να συμπεριληφθούν στην αποστολή.
Ο Ισπανός τεχνικός θα προχωρήσει σίγουρα σε μία αλλαγή στην ενδεκάδα κι αυτή αφορά τη μεσαία γραμμή, με τον Λουΐς Γκουστάβο να επιστρέφει καθώς εξέτισε την ποινή του και να παίρνει τη θέση του Άμπραχαμ.
Μπορεί ο τελευταίος να είχε καλή απόδοση κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, ωστόσο ο Πορτογάλος είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο… εργαλείο και θεωρείται δεδομένο ότι θα επανέλθει, έχοντας στο πλευρό του τον Μάμα.
Σίγουρος είναι ο Ιωακείμ Τούμπας στο τέρμα, ενώ δεν πρόκειται να αλλάξει η αμυντική τετράδα, με τους Τόμοβιτς-Μιλίτσεβιτς στα στόπερ και τους Ροσάλες-Γκαρσία στα άκρα, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα. Για τη μεσαία γραμμή τα είπαμε και πιο πάνω.
Οι θέσεις που… παίζονται είναι τα άκρα της επίθεσης, τις οποίες διεκδικούν οι Γκιούρτσο, Ακοράν και Εσπινόσα. Ο Ρόμο αναμένεται ότι μετά την πολύ καλή εμφάνισή του με το ΑΠΟΕΛ θα κρατήσει τη φανέλα βασικού, ενώ δεδομένη θεωρείται η παρουσία του Τρισκόφσκι.

Ανδρέας Βεντούρης