To Λεμεσιανό ντέρμπι ΑΕΛ – Property Gallery Απόλλων που θα ήταν και τηλεοπτικό αναβλήθηκε και έτσι η 5η αγωνιστική στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών  περιλαμβάνει δύο αγώνες χωρίς το μεγάλο ντέρμπι, αλλά  με το δικό τους ενδιαφέρον. Αναβλήθηκε και το Ολυμπιάδα Ν. – Νέα Σαλαμίνα λόγω ύπαρξης ενός θετικού κρούσματος COVID-19. Έτσι οι αγώνες που θα γίνουν είναι Δικέφαλος Γερίου – Ανόρθωσις με τον Δικέφαλο να αγωνίζεται στο Γυμνάσιο Γερίου  για πρώτη φορά φέτος και Lemesos Volleyball – ΑΕΚ στο Λύκειο Πολεμιδιών. Όλοι οι αγώνες αρχίζουν στις 20:00.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΙΟΥ: ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΡΙΟΥ – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ

Την 5η αγωνιστική θα αγωνιστεί  πρώτη φορά ο Δικέφαλος Γερίου στη φυσική του έδρα το Γυμνάσιο Γερίου. Το γεγονός αυτό προσδίδει ενδιαφέρον  στον αγώνα με την Ανόρθωση όπου η «Μεγάλη Κυρία» είναι το φαβορί για το τρίποντο.

Ο Δικέφαλος Γ. έχει πολύ καλό υλικό και το δείχνει σε κάθε αγώνα, αφού είναι πολύ δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Οι «κιτρινόμαυρες» θα διεκδικήσουν το κέρδος. Η αρχηγός της ομάδας Ραφαέλλα Οικονομίδου έπαιξε για πολλά χρόνια στην Ανόρθωση.

Η «Μεγάλη Κυρία» ίσως θεωρείται η πλέον φορμαρισμένη στο πρωτάθλημα με τρεις συνεχόμενες νίκες που την ανέβασαν στην 3η θέση. Η ομάδα του Dragan Djordjevic που φαίνεται να βάζει τη δική του πινελιά στο παιχνίδι της Ανόρθωσης, πάει στο Γέρι για νέα νίκη και είναι το φαβορί.

ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ: LEMESOS VOLLEYBALL – AEK

Σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Αμφίροοπο προβλέπεται το παιχνίδι στο Λύκειο Πολεμιδιών μεταξύ της Lemesos Volleyball – ΑΕΚ με τις δυο ομάδες να διεκδικούν το τρίποντο.

Η Lemesos Volleyball θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πάρει την πρώτη νίκη για να αλλάξει τα δεδομένα.

Η ΑΕΚ από την άλλη μπορεί να έχει ελαφρύ προβάδισμα στα προγνωστικά, αλλά έχει δύσκολη έξοδο στα Πολεμίδια. Η Ρωσίδα Y. Shevchuk ίσως είναι στα πλάνα της Σοφίας Τσαγγαρίδου.

BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ -4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

  1. Ολυμπιάδα Ν. (4) 4-0 12-2 11
  2. Property Gallery Απόλλων (4) 3-1 11-4 10
  3. Ανόρθωσις (4) 3-1 09-05 08
  4. Νέα Σαλαμία (4) 2-2 7-10 04
  5. ΑΕΛ (3) 1-2 5-6 04
  6. ΑΕΚ (4) 1-3 5-10 04
  7. Δικέφαλος (4) 1-3 6-11 03
  8. Lemesos Volleyball (3) 0-3 2-9 01