Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο balla.com.cy ο στενός συνεργάτης του Σάββα Πουρσαϊτίδη Χριστόδουλος Χριστοδούλου παρουσιάστηκε έτοιμος να αναλάβει ομάδα σαν πρώτος προπονητής.
Είσαι από τους πιο νεαρούς προπονητές στην Κύπρο που θα γίνεις κάτοχος UEFA PRO και ήδη έχεις και εμπειρίες με αποκορύφωμα την παρουσία σου στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ: «Ναι είναι αλήθεια αυτό, είναι από τους πιο νεαρούς αν όχι ο πιο νεαρός. Είμαι στην διαδικασία απόκτησης του ανώτατου προπονητικού διπλώματος της UEFA. Είμαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνω, παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια στην Κύπρο, γνωρίζω όλες τις ομάδες σε πρώτης και δεύτερη κατηγορία και παρακολουθώ και πολλά παιχνίδια στο εξωτερικό».
Πως προέκυψε το «προξενιό» με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη και βρέθηκες στο πλευρό του; «Ήμουν στην δεύτερη ομάδα της Νέας Σαλαμίνας και κάναμε μια επιτυχημένη σεζόν με την 3η θέση στο πρωτάθλημα το 2016. Προπονητής στην ανδρική ομάδα ήταν ο Σάββας Πουρσαϊτίδης ο οποίος ήρθε και μου ζήτησε να τον βοηθήσω, εισηγήθηκε την άνοδο μου στην α’ ομάδα σαν βοηθός προπονητή και έτσι έγινε».
Υπήρξαν πληροφορίες το τελευταίο διάστημα ότι σου έγιναν κρούσεις, ακόμα και προτάσεις για να αναλάβεις σαν πρώτος προπονητής, ισχύουν όλα αυτά; «Ναι είναι αλήθεια. Μου έγιναν κρούσεις και προτάσεις από ομάδες της  β’ κατηγορίας, με ενδιαφέρει αυτή η προοπτική αλλά θα πρέπει πρώτα να βρεθεί η κατάλληλη ομάδα για να κάνω αυτό το βήμα, ένα σωστό πρότζεκτ και θα δω και ανάλογα με τις προτάσεις που θα έχω με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη καθώς είμαι μαζί του τα τελευταία χρόνια. Θα τα ζυγίσω όλα και θα πάρω την καλύτερη απόφαση για το επόμενο βήμα είτε είμαι μόνος μου είτε με τον Σάββα».
Νιώθεις έτοιμος για το βήμα να αναλάβεις πρώτος προπονητής; «Αν μου δοθεί η ευκαιρία νιώθω έτοιμος. Έχω και τις εμπειρίες από τους πάγκους αλλά όπως είπα και πριν θα δω τι προτάσεις θα έχουμε και μαζί με τον Σάββα».

Χρίστος Χρίστου