Και αυτή τη φορά ο Νόλε κυνηγάει ένα σημαντικό επίτευγμα: αν κερδίσει τον τελικό του Παρισιού, θα φτάσει τους 37 Masters τίτλους και θα περάσει μόνος πρώτος στη σχετική λίστα, αφήνοντας πίσω του τον Ράφα Ναδάλ (36).

Έτσι κι αλλιώς, πάντως, ο 34χρονος Σέρβος έγραψε χθες ξανά ιστορία και «ενίσχυσε» τη θέση του στην «κούρσα» για τον GOAT, αφού εξασφάλισε το year-end No.1 για 7η φορά στην καριέρα του και ξεπέρασε τον Πιτ Σάμπρας, με τον οποίο μοιραζόταν την πρωτιά.

Αν, όμως, κάποιος είναι ικανός να κόψει τη φόρα του Τζόκοβιτς, τότε αυτός σίγουρα είναι ο Μεντβέντεφ. Ο 25χρονος Ρώσος, Νο.2 στον κόσμο, είναι πίσω στο head to head με 4-5, ωστόσο έχει ρεκόρ 4-2 απέναντι στον Νόλε όταν εκείνος είναι Νο.1. Είναι, μάλιστα, ο μοναδικός τενίστας από τους 82 που έχει αντιμετωπίσει ο Σέρβος πάνω από μία φορά ως Νο.1 που έχει νικηφόρο ρεκόρ!

Πέρα από αυτό, ο νικητής του US Open έχει αξιοζήλευτες επιδόσεις τον τελευταίο χρόνο indoors, έχοντας κερδίσει 19 από τις 20 αναμετρήσεις του! Στο ίδιο διάστημα το ρεκόρ του απέναντι σε παίκτες του Top 10 είναι 14-3.

Και, φυσικά, έχει ως οδηγό την εκπληκτική του εμφάνιση στον τελικό της Νέας Υόρκης, όπου διέλυσε στα τρία σετ τον Τζόκοβιτς, παίζοντας μπροστά σε «εχθρικό» κοινό!

Αυτό, βέβαια, μπορεί να αποτελέσει και έξτρα κίνητρο για τον τενίστα από το Βελιγράδι, που σίγουρα θέλει τη μίνι ρεβάνς… για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να δείξει ότι εκείνος παραμένει το αφεντικό. Γιατί έχουμε αρχίσει να αμφιβάλλουμε…

Ο μεγάλος αγώνας, η μάχη του Νο.1 με το Νο.2 του κόσμου, θα αρχίσει στις 16.00 και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 6. Είναι το τελευταίο σπουδαίο ραντεβού πριν το ATP Finals του Τορίνο, όπου θα βρεθούν 14-21 του μήνα οι οκτώ καλύτεροι τενίστες της σεζόν.

Μεταξύ αυτών, φυσικά, και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που αποχαιρέτησε άδοξα το Παρίσι, καθώς αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το ματς ου δεύτερου γύρου κόντρα στον Άλεξ Πόπιριν λόγω τραυματισμού.