Αν ήταν πιο προσεκτική θα πανηγύρισε τη νίκη και θα έμενε ζωντανή ακόμα και στο παιχνίδι της πρόκρισης η Ομόνοια, αλλά οι «πράσινοι» έμειναν στο 1-1 κόντρα στην Βασιλεία στο ΓΣΠ και στρέφουν την προσοχή τους στο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Εθνικό Άχνας.
Μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι η Ομόνοια, προσπάθησε να αιφνιδιάσει την βασιλεία και τα κατάφερε με ένα εξαιρετικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ.
Όταν το ρολόι στο ΓΣΠ έδειχνε στο 16ο λεπτό ο Γκόμεθ έβγαλε «μαγική» ασίστ στον Κακουλλή ο οποίος με εντυπωσιακή ντρίπλα άδειασε τον Τσουμέρ και με άψογο τελείωμα έκανε το 1-0.
Η Βασιλεία ανέβηκε μετά το 20λεπτο αλλά δεν βρήκε την μεγάλη ευκαιρία και η Ομόνοια… άντεξε μέχρι την ανάπαυλα.
Νωρίτερα στο 13’ η Ομόνοια έχασε τον Πανβαγιώτου με ζαλάδες, ενώ με το ξεκίνημα της επανάληψης έμεινε και ο Φαμπιάνο στα αποδυτήρια λόγω προβλήματος στην ώμο και ο Ουζόχο πέρασε στην θέση του.
Η Ομόνοια άρχισε καλά και το δεύτερο ημίχρονο. Δικαιούταν πέναλτι πάνω στον Κακουλλή στο 56’ σε μαρκάρισμα από τον Ταβάρες, ο Ρώσος ρεφ Μεσκόφ… έκλεισε τα μάτια και στην αντεπίθεση ο Μιλάρ έφερε το ματς στα ίσα για την Βασιλεία.
Στην συνέχεια η Βασιλεία κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της, είχε τις ευκαιρίες για το 2-1 με αποκορύφωμα το δοκάρι του Καμπράλ στο 83’ και το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ.Μπεργκ): Φαμπιάνο (46′ Ουζόχο), Ψάλτης, Χούμποτσαν, Παναγιώτου (13′ Λανγκ), Κίκο, Ζαχαρίου, Χαραλάμπους (66′ Ντίσκερουντ), Γκόμεθ, Ατιέμγουεν (46′ Τζιωνής), Ντούρις, Κακουλλής (81′ Λοίζου)
Στον πάγκο: Χοράτσκα, Σέχου, Γιούστε, Παπουλής, Λέζιακς, Μπασιρού, Τσέποβιτς

 ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Π.Ράμεν): Λίντερ, Λανγκ, Τσουμέρ, Πέλμαρντ, Ταβάρες (61′ Πετρέτα), Κασάμι (46′ Παλάσιος), Μπέργκερ (46′ Μάλες), Φρέι, Ννογέ (55′ Τζοέλσον), Μιλάρ, Καμπράλ
Στον πάγκο: Νίκολιτς, Τζέμπχαρντ, Καρντόσο,Τζίγκα, Γκουιντίγια, Στόκερ,  Λόπες, Τούσι, 

ΣΚΟΡΕΡ: 16′ Κακουλλής/57′ Μιλάρ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χούμποτσαν, Χαραλάμπους/Τζοέλσον, Τσούμερ
*Κίτρινη δέχθηκε και ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκε Μπεργκ.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 4597
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βιτάλι Μεσκόφ (Ρωσία)
ΑΒΟΗΘΟΣ: Ντιμίτρι Σαφιάν (Ρωσία)
ΒΒΟΗΘΟΣ: Αλεξέι Λούνεφ (Ρωσία)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Σεργκέι Ιβάνοφ (Ρωσία)

H ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ…

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

Περίπου 4.500 χιλιάδες φίλοι της Ομόνοιας βρίσκονται στις κερκίδες του ΓΣΠ. Περίπου 150 οι φίλοι της Βασιλείας.
Η Καραμπάχ νίκησε 2-1 την Καϊράτ μέσα στο Καζακστάν στο άλλο παιχνίδι του ομίλου.
5′ Προϋπόθεση για την Ομόνοια, πρόλαβαν την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί της Βασιλείας πριν μπει στην περιοχή τους απειλητικά ο Ατιεμγουέν.
8′ Βγήκε γρήγορα μπροστά η Ομόνοια, ο Ατιέμγουεν ταλαιπώρησε τον προσωπικό του αντίπαλο, έδωσε στον Κίκο αλλά η σέντρα του Πορτογάλου δεν ήταν καλή.
10′ Απειλεί η Βασιλεία. Ο Φρέι μπήκε στην περιοχή της Ομόνοιας από θέση μέσα δεξιά, έφερε την μπάλα μπροστά του με τακουνάκι αλλά τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή και έδιωξε ο Χούμποτσαν.
13′ Αναγκαστική αλλαγή για την Ομόνοια. Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Παναγιώτου και στην θέση του πέρασε ο Λανγκ.
16′ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ η Ομόνοια. Μαγική ασίστ του Γκόμεθ, ο Κακουλλής με εντυπωσιακή ντρίπλα άδειασε τον Τσουμέρ και με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

25′ Κίτρινη κάρτα στον Χούμποτσαν για επικίνδυνο φάουλ στον Καμπράλ.
34′ Μακρινό σουτ του Ταβάρες, δεν αιφνιδιάστηκε ο Φαμπιάνο.
35′ Σουτ του Ντογέ έξω.
42′ Βγήκαν επικίνδυνα οι Ελβετοί, έγινε η μπαλιά αλλά ο Φαμπιάνο βγήκε και καθάρισε την φάση με γροθιές.
ΣΧΟΛΙΟ: Κρατά περισσότερο την μπάλα η Βασιλεία αλλά η Ομόνοια λειτουργεί πολύ καλά μεσοαμυντικά και δεν κινδύνεψε από μεγάλη φάση των φιλοξενούμενων.
45′ Ευκαιρία για την Βασιλεία. Ο Καμπράλ βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος μπροστά από τον Φαμπιάνο αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Ομόνοιας έπεσε στα πόδια του και μάζεψε την μπάλα.
ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΣΧΟΛΙΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ:
Η λήξη του α’ ημιχρόνου στο ΓΣΠ βρήκε την Ομόνοια να προηγείται με 1-0 χάρη στο πολύ όμορφο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ του Ανδρόνικου Κακουλλή.
Η Ομόνοια ήταν πολύ πιο επικίνδυνη από την αντίπαλο της τουλάχιστον για 20 λεπτά αλλά και την στιγμή που η Βασιλεία κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και κράτησε περισσότερο την μπάλα δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα και δικαίως… κατηφόρισε προηγούμενη στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46′ Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια. Ουζόχο και Τζιωνής πέρασαν στο παιχνίδι αντί των Φαμπιάνο και Ατιεμγουέν
46′ Διπλή αλλαγή και για την Βασιλεία. Στο παιχνίδι πέρασαν Μάλες και Παλάσιος αντί των Μπέργκερ και Κασάμι
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Ο ΦΑΜΠΙΑΝΟ.
56′
Ο Κακουλλής ανατράπηκε από τον Ταβάρες που έπαιξε απρόσεκτα αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε το πέναλτι.

57′ ΓΚΟΛ. 1-1. Ισοφαρίζει η Βασιλεία. Στην αντεπίθεση ο Μιλάρ βγήκε από αριστερά, κινήθηκε ωραία και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
57′
Κίτρινη κάρτα στον προπονητή της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ για διαμαρτυρίες.

63′ Ο Γκόμεθ πήγε να κάνει ότι έκανε και πριν ένα χρόνο κόντρα στην Αϊντχόφεν. Επιχείρησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα της Βασιλείας από το κέντρο του γηπέδου αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.
66′ Αλλαγή για την Ομόνοια. Στην θέση του Χαραλάμπους πέρασε ο Ντίσκερουντ.
75′ Ευκαιρία για την Βασιλεία. Ο Φρέι βρέθηκε στην περιοχή της Ομόνοιας, με την μία έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ουζόχο.
81′ Αλλαγή για την Ομόνοια. Στην θέση του Κακουλλή πέρασε ο Λοίζου.
82′  Εξαιρετικό σουτ του Τζοέλσον, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνε ο Ουζόχο.
83′ Μεγάλη ευκαιρία για την Βασιλεία. Ο Καμπράλ μετά από κόρνερ έπιασε την κεφαλιά από κοντά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ουζόχο.
90+2′ Ούτε φάουλ δεν έδωσε ο διαιτητές σε αγκωνιά του Πέλμαρντ στον Ζαχαρίου σε μια φάση που θα μπορούσε ακόμα και να τον αποβάλει.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

 

 

——————————————————————————————————————————–