Ο δεύτερος όμιλος ήταν δύσκολος βάσει ονομάτων, όμως η Λίβερπουλ φρόντισε να «καθαρίσει» από νωρίς. Οι Reds επικράτησαν 2-0 της Ατλέτικο με τον Ζότα να σκοράρει στο 13′ και τον Μανέ στο 21′. Έτσι, η ομάδα του Κλοπ έφτασε τους 12 πόντους κάνοντας το 4 στα 4 και προκρίθηκε στη φάση των 16 του Champions League ως πρώτη. Βασικός σε όλο το 90ο λεπτό αγωνίστηκε ο Κώστας Τσιμίκας.
Από τα πρώτα λεπτά η Λίβερπουλ έκανε ξεκάθαρο πως θέλει να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Μάλιστα δεν άργησε η στιγμή που σκόραρε και το πρώτο της γκολ. Στο 13ο λεπτό ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έβγαλε εκπληκτική σέντρα από τα δεξιά, ο Ζότα κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της Ατλέτικο και με το κεφάλι έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.
Οι Λίβερπουλ συνέχιζε να έχει την κατοχή της μπάλας, δίχως να αφήνει περιθώρια αντίδρασης στην Ατλέτικο. Στο 21ο λεπτό έφτασε στο δεύτερο της γκολ. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έβγαλε ακόμη μία υπέροχη ασίστ στον Μανέ, ο οποίος κινήθηκε ανάμεσα σε Κόκε και Φελίπε για να στείλει με ωραίο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα.
Τα επόμενα λεπτά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κρατήσουν, χωρίς βέβαια να γίνουν απειλητικοί. Στο 36ο λεπτό έγιναν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα γι’ αυτούς. Ο Φελίπε ανέτρεψε από πίσω τον Μανέ που έφευγε στην κόντρα και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα.
Μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, οι Reds είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασαν κοντά και σε ένα τρίτο γκολ. Στο 42′ ο Όμπλακ απέκρουσε σουτ του Σαλάχ, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Ζότα δεν μπόρεσε να νικήσει με κεφαλιά τον τερματοφύλακα της Ατλέτικο, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Τσιμίκα
Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ κατάφερε να βρει δίχτυα. Ο Μάτιπ έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Ζότα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Όμπλακ, τον οποίο νίκησε. Αφού ελέγχθηκε στο VAR, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι Reds συνέχιζαν να πιέζουν με τον Μάτιπ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 53′, ενώ στο 54′ ο Ζότα έστειλε την μπάλα άουτ, έπειτα από σέντρα του Τσιμίκα.
Στο 58ο λεπτό η Ατλέτικο βρήκε επίσης δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε. Ο Σουάρες έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Μάτιπ, πήρε περίεργη τροχιά και μπήκε μέσα. Ακυρώθηκε ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης.
Η Λίβερπουλ συνέχιζε να έχει τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Κυκλοφορούσε την μπάλα και έψαχνε τους κενούς χώρους στην άμυνα της Ατλέτικο, ώστε να φτιάξει ευκαιρίες. Μία Ατλέτικο που μετά το γκολ του Σουάρες που ακυρώθηκε απείλησε με ένα άστοχο σουτ του Ερέρα μέσα στην περιοχή.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Τσιμίκας, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Φαμπίνιο, Έντερσον, Σαλάχ, Ζότα, Μανέ
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Φελίπε, Χιμένεθ, Ερμόσο, Ντε Πολ, Κορέα, Κόκε, Τρίπιερ, Καράσκο, Φέλιξ, Σουάρες