Ειδικά, την εποχή που ήταν τα ντέρμπι ΑπόλλωνΑΕΛ με τους Σωφρόνη Αυγουστή και Ντούσαν Κέρκεζ στους πάγκους των δύο ομάδων, ήταν κάτι παραπάνω από αμφίρροπες και συναρπαστικές οι αναμετρήσεις των δύο προπονητών.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα μάλιστα, ο Κέρκεζ επικρατούσε του Αυγουστή και γενικά γινόταν θέμα συζήτησης το ξεχωριστό αυτό ματς.
Πλέον το σκηνικό μεταφέρεται στα ντέρμπι ΑΠΟΕΛΑΕΛ και συγκεκριμένα σε αυτό που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο στο ΓΣΠ.
Ο Σωφρόνης θέλει και πολύ μάλιστα να οδηγήσει την ομάδα του στην πρώτη της νίκη σε αγώνα ντέρμπι και αναμένεται να προσεγγίσει με ξεχωριστό τρόπο την αναμέτρηση.
Κοιτάζει από τη μία τη δική του ομάδα, όμως έχει αναλύσει και τον τρόπο που παίζει η φετινή ομάδα της ΑΕΛ.

Οι πολλές απουσίες δεν του επιτρέπου να αλλάξει πολλά πράγματα στην 11άδα, έχει όμως κάποιες βασικές επιστροφές με αποκορύφωμα του Οκριασβίλι που τον φέρνουν σε καλύτερη θέση, συγκριτικά με τον αγώνα εναντίον της Δόξας στο Μακάρειο.
Είδε όμως στο Μακάρειο, να μην λειτουργούν όπως ήθελε κάποια πράγματα και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα του δέχτηκε τα δύο γκολ και ξέρει ότι τυχόν επανάληψη του ίδιου φαινομένου θα κοστίσει ακριβά απέναντι σε μία ποιο ποιοτική ομάδα όπως είναι η ΑΕΛ.
Αναμένεται λοιπόν, με ενδιαφέρον η τελική ετυμηγορία του Σωφρόνη για την 11άδα και τον σχηματισμό. Λογικά διατηρεί το 3-5-2 αλλά με τον Οκριασβίλι στην 11άδα, ποιος μένει στον πάγκο;
Δύσκολα θα μείνει ο Νατέλ, ενώ ο Ντογκαλά έχει στο ενεργητικό του καλές εμφανίσεις και ο Σωφρόνης αρχίζει να τον πιστεύει.
Άρα λοιπόν, είναι πιθανόν να προβεί σε άλλη ή άλλες διαφοροποιήσεις, ο Κύπριος προπονητής.