Από μόνο του το γεγονός, πως η ΑΕΛ προέρχεται από δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, κόντρα σε Εθνικό και Άρη, καθιστά επιτακτική την ανάγκη να επιστρέψει στις νίκες. Από τη στιγμή που έχει απέναντί της ένα ντέρμπι και δη με το ΑΠΟΕΛ, σε μια έδρα που είναι αφιλόξενη, έχει ακόμη περισσότερα κίνητρα για να φτάσει στο ζητούμενο.
Τα ατομικά λάθη που έκαναν την εμφάνισή τους στα τελευταία παιχνίδια θα πρέπει να αποφευχθούν, αλλά η ΑΕΛ χρειάζεται και βελτίωση, με κάποιες αλλαγές να έχει ήδη στο μυαλό του ο Ντούσαν Κέρκεζ για το παιχνίδι του Σαββάτου.
Ο Βόσνιος προπονητή στις τελευταίες προπονήσεις εστιάζεται στην αμυντική λειτουργία, καθώς με την βελτίωσή της, αυξάνονται ταυτόχρονα και οι πιθανότητες για να φύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Λευκωσία.
Τη δεδομένη στιγμή, αμφίβολος είναι ο Έουλερ, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Άντονι Γεωργίου.
Στην άμυνα δύσκολα θα αλλάξει ο σχηματισμός από 4άδα, όμως ο Ριστέφσκι διεκδικεί φανέλα βασικού δίπλα από τον Τεσέιρα. Λογικά επανέρχεται στο αρχικό σχήμα ο Ζντραβκόφσκι για να πάρει τη θέση στα χαφ μαζί με τον Μεντόγεβιτς, ενώ τη θέση πιο μπροστά διεκδικούν με ίσες πιθανότητες οι Ριέρα και Μάζουρεκ. Βέβαια στις επόμενες προπονήσεις, αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το πλάνο, το οποίο επεξεργάζεται ακόμη η τεχνική ηγεσία, με βάση και τα δεδομένα που υπάρχουν.

Κύπρος Εγγλέζος