Ο Ολλανδός αμυντικός της ΠΑΕΕΚ Τις Τίμερμανς μίλησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του για την ποδοσφαιρική εμπειρία του στην Κύπρο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Πως αποφάσισες να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Κύπρο; «Σίγουρα υπήρχαν ενδοιασμοί για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Ότι για παράδειγμα, ο κόσμος συχνά δρα με το συναίσθημα και και πως αργούν με τις πληρωμές. Ο Μπερτ Έσελινγκ έκανε την αλλαγή από την Jong De Graafschap στην ΠΑΕΕΚ πριν από εμένα και μου είπε καλά λόγια για την ομάδα και σκέφτηκα πως αν ένα τόσο καλό παιδί υπογράφει εκεί, τότε θα είναι καλά».
Είστε τρεις Ολλανδοί στην ΠΑΕΕΚ: «Περνάμε πολύ χρόνο οι τρεις μας. Πάμε για καφέ στην πόλη και κάνουμε παρέα. Είμαστε μια χαρά εδώ».
Σε αναγνωρίζει ο κόσμος στον δρόμο; «Φυσικά, είμαι πιο ξανθός από τον μέσο Κύπριο. Όταν τους λέω πως είμαι ποδοσφαιριστής, συνήθως ξέρουν ποιος είμαι. Ο Πολωνός τερματοφύλακας της ομάδας μας (εννοώντας τον Πρόσεκ) που είναι δανεικός από την ΑΕΛ, είναι αναγνωρίσιμος παντού στο δρόμο. Ίσως το να είσαι αναγνωρίσιμος όπως εκείνος, είναι ένας στόχος».
Θέλεις να συνεχίζεις να αγωνίζεσαι εκτός Ολλανδίας; «Δεν θα ήταν κακό να αγωνίζομαι στο εξωτερικό για ακόμα δέκα χρόνια. Σε εμπλουτίζει σαν άτομο να ζεις σε διαφορετικές χώρες και να έρχεσαι σε επαφή με άλλες κουλτούρες. Ένα βήμα μπροστά στην Κύπρο, φαίνεται καλό για εμένα ή σε μια καλή ομάδα στην Ελλάδα. Σίγουρα έχω αδυναμία στην Ado Den Haag, όμως θα δούμε».
Για το γεγονός ότι η ΠΑΕΕΚ είναι προσφυγικό σωματείο:  «Η έδρα της ΠΑΕΕΚ είναι στην Κερύνεια, όμως λόγω της εισβολής των Τούρκων το 1974, η ομάδα μετακινήθηκε στη Λευκωσία. Η ΠΑΕΕΚ ελπίζει να γυρίσει στην Κερύνεια μια μέρα. Η ομάδα αποφάσισε να αλλάξει τα χρώματα της από μαύρο-κίτρινο σε μαύρο-άσπρο. Το μαύρο αντιπροσωπεύει τον θρήνο μετά την τουρκική εισβολή και το άσπρο την ελπίδα ότι μια μέρα θα γυρίσουν στην Κερύνεια. Μόνο όταν γίνει αυτό, τα χρώματα θα γίνουν ξανά μαύρο-κίτρινο».