Ο Τζιμπρίλ Σισέ μίλησε για την «αφλογιστία» του Λιονέλ Μέσι στη Ligue 1 και εξέφρασε την πεποίθηση πως το θέμα με τον Αργεντινό σταρ δεν είναι αγωνιστικό αλλά… ανθρώπινο.
Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι από μεγάλη μερίδα φιλάθλων του ποδοσφαίρου να θεωρείται «εξωγήινος», όμως στην πραγματικότητα (ακόμα και αυτός) είναι ένας άνθρωπος, όπως όλοι μας. Σε αυτό το γεγονός στάθηκε και ο Τζιμπρίλ Σισέ σχολιάζοντας τη μέχρι στιγμής προβληματική παρουσία του Αργεντινού σταρ στο Γαλλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.
Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού μίλησε στη «L’Equipe», η οποία άσκησε έντονη κριτική στον «Λίο» και μεταξύ άλλων εξέφρασε την πεποίθηση πως το πρόβλημα με τον Μέσι δεν είναι αγωνιστικό αλλά απλώς «ανθρώπινο», καθώς ακόμα και ένας παίκτης της κλάσης του Αργεντινού χρειάζεται χρόνο προσαρμογής σε μια νέα καθημερινότητα.
«Το πρόβλημα του Μέσι, είναι το γεγονός πως είναι… άνθρωπος. Έχει συναισθήματα και καθημερινές συνήθειες. Για πάνω από 20 χρόνια είχε βρει την άνεση του στη Βαρκελώνη. Τώρα τον βάζουμε σε ένα διαφορετικό περιβάλλον και περιμένουμε να αποδόσει το ίδιο. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο προσαρμογής ακόμα και αν είναι ο Μέσι.
Η απόδοση ενός ποδοσφαιριστή επηρεάζεται από την προσωπική του ζωή. Για μένα δεν πρόκειται για ποδοσφαιρικό πρόβλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τζιμπρίλ Σισέ.