Στήριξη σε Χένινγκ Μπεργκ και ποδοσφαιριστές από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, Νικόλα Γεωργίου ο οποίος μίλησε στο balla.com.cy για την κακή πορεία της ομάδας και την προοπτική που υπάρχει.
Η ξεκάθαρη του θέση: «Θα πρέπει να αφήσουμε τον Χένινγκ Μπεργκ και τους ποδοσφαιριστές να δουλέψουν για να επαναφέρουν την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών. Είναι αυτοί που πήραν την ομάδα από το μηδέν και την οδηγήσαν στις επιτυχίες. Σίγουρα, οι συνεχόμενες ήττες δεν τους βοηθούν. Για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τον κόσμο και να μην βάζει πίεση. Πρέπει να τους αφήσουμε να δουλέψουν με ηρεμία. Το να κατηγορούμε τον Μπεργκ και να βρίζουμε κάποιους παίκτες, δεν θα βοηθήσει και ούτε είναι η λύση».
Πάντως ο κ. Μπεργκ δέχεται έντονη κριτική για την κακή πορεία στο πρωτάθλημα…  «Αν θεωρεί η διοίκηση ότι η ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ είναι άλλο θέμα. Στην ομάδα υπάρχουν οι αρμόδιοι για να αποφασίσουν. Αυτό που χρειάζεται για μένα είναι υπομονή και ψυχραιμία. Η διοίκηση μαζί με τον προπονητή και τους παίκτες βρήκαν τον τρόπο για να φέρουν επιτυχίες. Όλοι αυτοί ξέρουν τον τρόπο».
Αγωνιστικά, τι φταίει και η ομάδα δεν αποδίδει σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες; «Είναι προβλέψιμο το παιχνίδι της Ομόνοιας. Υπάρχουν κάποιες σημαντικές απουσίες. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης. Ακόμα και πέρσι που πάλι υπήρχαν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, η ομάδα δεν έβγαζε τέτοια εικόνα. Δυστυχώς δεν είναι εικόνα πρωταθλήτριας αυτή».
Ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος της Ομόνοιας; «Κακά τα ψέματα, η Ομόνοια θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της. Η εικόνα της δεν είναι ομάδας που διεκδικεί πρωτάθλημα. Αν θα αλλάξει κάτι άμεσα στη συνέχεια, καλώς».
Έντονη κριτική δέχεται και ο Γκόμεθ ο οποίος, η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή που θαυμάζαμε τα προηγούμενα χρόνια… «Δεν πρέπει να στοχοποιηθεί κανένας ποδοσφαιριστής. Ο Γκόμεθ είναι σε μια προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία και έχει το δικό του στυλ παιχνιδιού. Θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση λόγω και των συνεχόμενων παιχνιδιών. Συμφωνώ, πως δεν είναι αυτός που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να βρει τον τρόπο ο προπονητής, να τον ξεκουράσει. Δεν είναι μόνο ο Γκόμεθ που είναι μεγάλος σε ηλικία. Είναι και οι Παπουλής και Χούμποτσαν. Είναι ποδοσφαιριστές έχουν μεγαλώσει και δεν μπορούν να παίζουν στον ίδιο ρυθμό. Αυτό, μαζί με την τεράστια απώλεια του Λούφτνερ και την απουσία του Κούσουλου, έπαιξαν σημαντικό ρόλο».
Πέραν από την ηρεμία, τι άλλο χρειάζεται η Ομόνοια; «Ενίσχυση. Η Ομόνοια έχει ανάγκη από ένα πολύ καλό αμυντικό και ένα πολύ καλό επιθετικό.  Δύο κινήσεις θα είναι αρκετές για να πάρουν μπρος κάποιοι ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν τώρα να βρουν ρυθμό. Θα έρθουν πίσω οι Κούσουλος και Μποτεάκ και αυτό θα βοηθήσει την ομάδα».
Γίνεται λόγος για τον λιγοστό χρόνο συμμετοχής που παίρνει ο Τζιωνής… «Ο Τζιωνής πρέπει να χρησιμοποιείται περισσότερο. Ειδικά στο πρωτάθλημα, αφού μπορεί να ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες».
Ένα τελευταίο μήνυμα στον κόσμο… «Πρέπει να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα. Αυτό όλοι το θέλουμε. Τώρα είναι που χρειάζεται ηρεμία και συγκέντρωση. Αφήστε τον προπονητή και τους παίκτες να δουλέψουν. Όπως, όταν νικούσαμε, το κάναμε όλοι μαζί, έτσι και τώρα δεν πρέπει να πάρουν την ευθύνη ένα ή δύο άτομα. Όλοι μαζί στις νίκες, όλοι μαζί στις ήττες».
Ανδρέας Ανδρέου