Στην μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο balla, ο προπονητής Κ19 της Ανόρθωσης, Μάρκος Σπανός, ρωτήθηκε και για το τι πιστεύει στο ότι οι ακαδημίες μας δεν αναβαθμίζονται όσο θα έπρεπε:
«Θεωρώ πως ναι, παραπάνω είναι η νοοτροπία που έχουμε. Στην Αμερική παίρνουν εξαιρετικά σοβαρά τις εγκαταστάσεις τους, σε όλα τα αθλήματά τους, και νιώθουν περήφανοι για αυτό. Για τις εγκαταστάσεις που φτιάχνουν. Νομίζω πως δεν είναι μόνο θέμα λεφτών. Είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζονται αυτά τα πράγματα», μας είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Εξαρτάται πόσο θέλει μια ομάδα να εξελίξει τις ακαδημίες της. Υπάρχουν πολλές μεγάλες ομάδες που βάζουν τεράστια έμφαση στις ακαδημίες. Για να προχωρήσεις όμως και να πας μπροστά, η ανάπτυξη των ακαδημιών είναι μονόδρομος . Όμως πρέπει να δουλέψουμε με αυτά που έχουμε, να λέμε ότι είμαστε τυχεροί που έχουμε γήπεδο να προπονούμαστε και να δίνουμε το 100% κάθε μέρα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Αυτό προσπαθώ να μεταφέρω στους παίκτες μου, για το άθλημα. Καταληκτικά, το να δημιουργείς χαρακτήρες είναι το πιο σημαντικό και μετά έρχεται το ποδόσφαιρο. Σε ομάδες πρωταθλητισμού, αν δεν υπάρχει καλή κουλτούρα, και αν δεν έχουν χαρακτήρα, όσο καλός και να είναι κάποιος τεχνικά, δεν μπορεί να πάει μακριά. Αυτό προσπαθώ να εμπεδώσω ως Μάρκος».

«Μπορούν να βοηθήσουν την Ανόρθωση» (Ο ΜΟΤΗΣ, O ΛΟΥΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ)

Μ. ΣΠΑΝΟΣ στο balla: Από τις ΗΠΑ, στην Ανόρθωση! (ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ)