Μ. ΣΠΑΝΟΣ στο balla: Από τις ΗΠΑ, στην Ανόρθωση! (ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ)

Η πορεία της ομάδας Κ19 της Ανόρθωσης τη φετινή περίοδο, φέρει τη «σφραγίδα» του Μάρκου Σπανού. Ο 30χρονος προπονητής από τη Λευκωσία, σπούδασε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ οπου πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). To 2019 όταν επέστρεψε στην Κύπρο με πολλές φιλοδοξίες ανέλαβε την ομαδα Κ19 της Ανόρθωσης. Αυτό το Σαββατοκύριακο οι ομάδες Κ19 είχαν το… ρεπό τους και εμείς βρήκαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί με τον Μάρκο Σπανό, παρακολουθώντας μάλιστα ποδόσφαιρο. Το Σάββατο στα Κελιά, για το παιχνίδι Κ17 μεταξύ της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΟ ΕΓΓΛΕΖΟ

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η… ΑΝΟΡΘΩΣΗ

«Πήγα στην Αμερική να σπουδάσω και να συνδυάσω τις σπουδές μου με το ποδόσφαιρο. Ήμουν προπονητής σε μικρούς στο πανεπιστήμιο όπου και σπούδαζα. Όποτε χρειάζονταν κάποιον πήγαινα εγώ. Πάντα μου άρεσε η προπονητική, η ψυχολογία και γενικά η κουλτούρα γύρω από μία ομάδα. Επειδή 4 χρόνια δικαιούσαι στις ΗΠΑ να παίζεις σε πανεπιστημιακό, τον πέμπτο χρόνο έκανα το Masters μου στο πανεπιστήμιο Quinnipiac, ο κόουτς με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι να μείνω ως βοηθός προπονητής στην ομάδα και εννοείτε ότι δέχθηκα. Ήθελα να ακολουθήσω κάτι σχετικό με το ποδόσφαιρο, ήμουν σίγουρος για αυτό και ειδικά την προπονητική. Πάντα ήμουν αρκετά καλός. Μου έβγαινε σχετικά εύκολα. Μετά πήγα στο πανεπιστημιο Coastal Carolina και μίλησα με τον προπονητή εκεί. Ο λόγος που με ήθελαν εκεί ήταν επειδή θα έρχονταν και δύο Κύπριοι παίκτες. Με εκείνο το πανεπιστήμιο ήμασταν στο TOP-10 στην Αμερική, στο πανεπιστημιακό. Έκανα ένα χρόνο εκεί και μετά έκαναν και ένα χρόνο στην 3η κατηγορία των ΗΠΑ που τώρα λέγεται USL 2. Ήταν ημιεπεγγελματικό το ποδόσφαιρο εκεί. Είναι ένα πρωτάθλημα που έχει διάρκεια από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο. Ήμουν ξανά βοηθός εκεί δύο σερί καλοκαίρια και πήραμε το πρώτάθλημα και προχωρήσαμε εώς τους «16» στην Αμερική, από τις 150+ ομάδες. Το τελευταίο βήμα που έκανα στην Αμερική ήταν στο πανεπιστήμιο Άλμπανι, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Μετά λόγω κάποιων θεμάτων, επέστρεψα στην Κύπρο. Ένιωθα ότι χρειαζόμουν μία αλλαγή, μετά την εμπειρία μου στο Κολλεγιακό σαν βοηθός προπονητής. Με την επιστροφή μου στην Κύπρο, προέκυψε η Ανόρθωση».

-Πως προέκυψε για σένα αυτή η ευκαιρία;

«Έψαχναν άτομα στην Ανόρθωση. Όταν πρωτοήρθα στην Κύπρο είχα μιλήσει με 2-3 ομάδες. Μίλησα όμως και με τον κ. Πουλλαΐδη για την Κ19».

-Τι σου είπε ο κ. Πουλλαΐδης και προχώρησε η συνεργασία;

«Έστειλα το βιογραφικό μου, συναντηθήκαμε και κάναμε μία συζήτηση. Μου εξήγησε το πλάνο που υπήρχε για τις ακαδημίες. Βεβαίως, αυτό το πλάνο θα έπαιρνε χρόνια, γιατί μόλις είχε επιστρέψει στην Ανόρθωση και είχε επικεντρωθεί κυρίως στην πρώτη ομάδα και ήταν εντελώς κατανοητό. Ήταν την περίοδο που ήρθε και ο Τιμούρ πίσω στην ομάδα. Έφεραν πολλούς παίκτες και κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες. Το πλάνο για τις ακαδημίες ήταν μακροπρόθεσμο. Με τον κ. Πουλλαΐδη τα βρήκαμε από την πρώτη στιγμή. Το όραμά μου με το όραμά του για τις ακαδημίες ήταν κοινό για το που θέλουμε να οδηγήσουμε την Ανόρθωση. Έτσι με μεγάλη ευχαρίστηση και πολλή όρεξη πήγα στην Ανόρθωση».

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

«Όταν ανέλαβα, είχε ήδη πέσει η Κ19 στην Β’ κατηγορία. Άρχισα με την ομάδα στην Β’ κατηγορία που σίγουρα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό για την Ανόρθωση. Εμάς ήταν δουλειά μας να την επαναφέρουμε στην Α’ κατηγορία».

-Και ο στόχος επετεύχθη από την πρώτη χρονιά;

«Ναι, άμεσα. Από την πρώτη χρονιά, αν και είχε σταματήσει το πρωτάθλημα στα 20 παιχνίδια, ήμασταν στην πρώτη θέση καθώς και στα ημιτελικά του κυπέλλου. Είχαμε πετύχει 24 νίκες και δεχθεί μόνο μια ήττα  Η δεύτερη χρονιά τελείωσε άδοξα στις αρχές Νοεμβρίου. Είχαμε δώσει 7 παιχνίδια με 6 νίκες και 1 ήττα. Ήμασταν πρώτοι με το ΑΠΟΕΛ.  Φέτος, ελπίζουμε να ολοκληρωθεί η σεζόν και να πάρουμε το πρωτάθλημα!».

-Ποια αντιμετώπιση υπήρξε από τα παιδιά με τις δυσκολίες λόγω κορωνοϊού; Έρχονταν στις προπονήσεις; Υπήρξαν παιδιά που αποχώρησαν;

«Πραγματικά λυπάμαι τους παίκτες για αυτό που πέρασαν. Είναι άδικο που δεν κατάφεραν να παίξουν ολόκληρες σεζόν. Είναι πολύ δύσκολο να πηγαίνεις καθημερινά προπόνηση, χωρίς ουσιαστικά στόχο. Σαν προπονητές προσπαθήσαμε αρκετά σκληρά να είναι ευχάριστες οι προπονήσεις και να θέλουν τα παιδιά να δουλεύουν για να γίνουν καλύτεροι. Υπήρξαν παιδιά που πήραν άλλο δρόμο. Μπορώ να πω ότι από τους δικούς μας, δεν έφυγε κανείς, ήταν αποφασισμένοι να δουλέψουν. Και εγώ ως χαρακτήρας είμαι της φιλοσοφίας, «δουλεύουμε σκληρά». Με ένταση, με ενέργεια. Αν είναι κάτι που με χαρακτηρίζει είναι ακριβώς αυτά τα πράγματα. Ένταση, ενέργεια και… πολύ τρέξιμο».

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

«Είναι ίσως το μεγαλύτερο θέμα που έχουμε ως ακαδημίες, όχι μόνο εμείς σαν Ανόρθωση αλλά όλες οι ακαδημίες. Για εμάς το πλάνο, στις ακαδημίες, εφόσον η πρώτη ομάδα μεταφερθεί κάπου αλλού, είναι να έχουμε τα δύο γήπεδα στο «Αντώνης Καράς» συν το γήπεδο στα Κελιά που θα το αναβαθμίσουν. Mε αυτή τη κίνηση θα έχουμε συμπληρωθεί. Πρέπει όμως να υπάρχει και η ουσιαστική συντήρηση και να μην υπάρχουν «κακά» γήπεδα. Γιατί υπάρχουν «κακά» και επικίνδυνα γήπεδα για τους μικρούς. Ευτυχώς εμείς αγωνιζόμαστε σε καλά γήπεδα».

-Γιατί έχουμε «κακά» γήπεδα; Τι θεωρείς ότι φταίει και οι ακαδημίες δεν αναβαθμίζονται στο επίπεδο που θα έπρεπε; Είναι θέμα νοοτροπίας;

«Θεωρώ πως ναι, παραπάνω είναι η νοοτροπία που έχουμε. Στην Αμερική παίρνουν εξαιρετικά σοβαρά τις εγκαταστάσεις τους, σε όλα τα αθλήματά τους, και νιώθουν περήφανοι για αυτό. Για τις εγκαταστάσεις που φτιάχνουν. Νομίζω πως δεν είναι μόνο θέμα λεφτών. Είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζονται αυτά τα πράγματα».

-Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

«Εξαρτάται πόσο θέλει μια ομάδα να εξελίξει τις ακαδημίες της. Υπάρχουν πολλές μεγάλες ομάδες που βάζουν τεράστια έμφαση στις ακαδημίες. Για να προχωρήσεις όμως και να πας μπροστά, η ανάπτυξη των ακαδημιών είναι μονόδρομος . Όμως πρέπει να δουλέψουμε με αυτά που έχουμε, να λέμε ότι είμαστε τυχεροί που έχουμε γήπεδο να προπονούμαστε και να δίνουμε το 100% κάθε μέρα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Αυτό προσπαθώ να μεταφέρω στους παίκτες μου, για το άθλημα. Καταληκτικά, το να δημιουργείς χαρακτήρες είναι το πιο σημαντικό και μετά έρχεται το ποδόσφαιρο. Σε ομάδες πρωταθλητισμού, αν δεν υπάρχει καλή κουλτούρα, και αν δεν έχουν χαρακτήρα, όσο καλός και να είναι κάποιος τεχνικά, δεν μπορεί να πάει μακριά. Αυτό προσπαθώ να εμπεδώσω ως Μάρκος».

-Αυτό που προσπαθείς να μεταδώσεις στα παιδιά το καταλαμβαίνουν; Υπάρχει ανταπόκριση ή καλύτερα εξέλιξη και κατανόηση;

«Στο 100%. Θέλει χρόνο όμως να δημιουργηθεί ένας χαρακτήρας με αυτή τη νοοτροπία. Όλη η κουλτούρα της ομάδας αρχίζει από αυτό. Στο τέλος της ημέρας αυτοί που δεν μπορούν να ανταποκριθούν, βγαίνουν εκτός χώρου. Εμάς οι δουλειά μας είναι να κάνουμε καλούς χαρακτήρες, που και να μην προχωρήσουν στο ποδόσφαιρο, να τους βοηθήσει στη ζωή τους. Να δουλεύουν σκληρά. Να έχουν όνειρα όμως να κοπιάζουν για αυτά και να δίνουν τα πάντα στο γήπεδο. Αυτό προσπαθώ να αναπτύξω σε μία ομάδα, να είμαστε ένα σύνολο παικτών, με την πιο σκληρή δουλειά σε ολόκληρη την Κύπρο. Και οι προπονήσεις μας είναι σκληρές, με πολλή ένταση. Ο τρόπος που παίζεις είναι ο τρόπος που προπονείσαι. Ο τρόπος που προπονείσαι είναι ο τρόπος που παίζεις. Πλέον δεν υπάρχουν μυστικά στο ποδόσφαιρο, τακτικές κλπ. Πλέον δεν θα ανακαλύψει κάποιος μία τακτική που δεν την είδε ποτέ κανείς. Το πιο σημαντικό είναι να καταφέρεις να δουλεύουν όλοι τακτικά σαν ένα. Όλοι να δουλεύουν ο ένας για τον άλλο. Να ενθαρρύνεις τον άλλο και να καταλάβει ότι πρέπει να διορθώσει το λάθος. Σε θέμα έντασης, νοοτροπίας, κάτι που βοήθησε όσους πήγαν πάνω στην πρώτη ομάδα. Αυτοί πήγαν καλά. Είδαν ότι μπορούσαν να ανταποκριθούν ως ένα σημείο. Σίγουρα ήθελε λίγο χρόνο να προσαρμοστούν».

Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

«Ο Μότης, ο Χατζημιτσής και πολλές φορές και ο Διάκος και ο Λουκά έχουν προωθηθεί και προπονούνται με την πρώτη ομάδα. Σίγουρα είναι τυχεροί που μπορούν να προπονιούνται με την πρώτη ομάδα. Ο Μότης και ο Λουκά σκόραραν μάλιστα με την πρώτη ομάδα στο φιλικό με την Καρμιώτισσα. Ήταν πολύ καλό και για τους δύο. Είναι εξελίξιμοι ποδοσφαιριστές, όπως και οι υπόλοιποι, που μπορούν να βοηθήσουν την Ανόρθωση στο μέλλον. Γενικότερα όμως, όταν υπάρχουν Εθνικές προωθούνται στην πρώτη ομάδα νεαροί, 4-5 μπορεί και 6 παίκτες».

-Έχει έρθει ο Τιμούρ να σας παρακολουθήσει;

«Κάποιες φορές έρχεται. Ο κ. Πουλλαΐδης όταν βρίσκεται στην Κύπρο, επίσης, μπορεί να έρθει στα παιχνίδια».

-Υπάρχει αναβάθμιση στις ακαδημίες της Ανόρθωσης αυτά τα χρόνια; Σας έχει βοηθήσει η έλευση του Βέσκο Μιχαήλοβιτς ως τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών;

«Έγιναν καλύτερα τα πράγματα. Δηλαδή, όταν πρωτοήρθα εγώ στις ακαδημίες ήρθε και ο τεχνικός διευθυντής ο Βέσκο Μιχαήλοβιτς και έφερε μία οργάνωση. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε ήταν να φέρουμε το όνομα της Ανόρθωσης στο προσκήνιο. Ότι οι γονείς μπορούν να εμπιστευτούν την Ανόρθωση να κάνει καλύτερα τα παιδιά τους. Και αυτό φάνηκε πάρα πολύ. Βλέπουμε πρόοδο. Ότι χρειαζόμαστε, μπορούν να μας τα προσφέρουν από την ομάδα. Μπορεί να μην έχουμε την κορυφαία τεχνολογία, ή τις εγκαταστάσεις, αλλά τα απαραίτητα τα έχουμε και είναι πολύ σημαντικό».

-Εσύ που ζεις τις ακαδημίες από πρώτο χέρι, υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους και να αναπτυχθεί και η Εθνική; Γενικά στην Κύπρο;

«Θεωρώ ότι οι προπονητές πρέπει να εμπιστευτούν τους Κύπριους. Και οι κύπριοι παίκτες όμως πρέπει να καταλάβουν κάποια πράγματα. Δεν σημαίνει επειδή μερικοί προπονιούνται με την πρώτη ομάδα, ότι πρέπει ντε και καλά να τον βάλει ο προπονητής να αγωνιστεί. Πρέπει να δουλέψει, πρέπει να το αποδείξει, ότι αυτός πρέπει να παίζει και όχι κάποιος άλλος. Δεν αρκεί το ότι πηγαίνεις για παράδειγμα κάποιες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Παίκτες υπάρχουν, το θέμα είναι στην νοοτροπία. Όλη η δουλειά που πρέπει να γίνει από τον ίδιο. Υπάρχει υλικό να ενισχύσει την Εθνική, απλά πρέπει να υπάρξουν αυτά που προανέφερα».

-Ποιος είναι ο δικός σου στόχος;

«Στόχος είναι σίγουρα να προχωρήσω. Προς το παρών έχω το UEFA A, σύντομα θα προσπαθήσω να αποκτήσω και το UEFA Pro. Στόχος μου σίγουρα είναι να προπονήσω στο πιο ψηλό επίπεδο στον κόσμο. Θεωρώ ότι μπορώ να φτάσω σε πιο ψηλό επίπεδο. Να πάω στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην Κύπρο. Θα ήθελα να δοκιμάσω και στο εξωτερικό. Έχω και μερική εμπειρία. Εννοείται πως πρώτος μου στόχος είναι να προπονήσω μία ομάδα στην Κύπρο και μετά θα δούμε. Βλέπουμε άλλωστε πως υπάρχουν κύπριοι προπονητές που κάνουν πολύ καλή δουλειά. Αυτό είναι πολύ καλό για το ποδόσφαιρό μας».

Ο ΚΛΟΠ, Ο ΠΕΠ, Ο ΚΟΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

«Υπάρχουν τρομεροί προπονητές ανά το παγκόσμιο. Κλοπ, Πεπ, Κόντε, Μπιέλσα, Σιμεόνε, δημιουργούν τη δική τους κουλτούρα. Δουλεύουν για ένα στόχο. Πολύ τρέξιμο, οι ομάδες τους πιέζουν πολύ ψηλά. Είμαι προπονητής με επιθετική φιλοσοφία. Παίζω 4-3-3 και θέλουμε 90 λεπτά πίεση ψηλά. Θέλουμε φουλ πρέσινγκ 90 λεπτά. Πλέον βλέπεις τις ομάδες μπορούν να πιέζουν και 200 λεπτά όχι 90. Είμαι της άποψης ότι μπορούμε να πιέζουμε 90 λεπτά. Όταν έχουμε τη μπάλα, θέλω συνέχεια κίνηση, με ή χωρίς τη μπάλα. Παίζουμε ένα πολύ επιθετικό παιχνίδι με ή χωρίς τη μπάλα. Θέλουμε να παίζουμε ένα διασκεδαστικό ποδόσφαιρο, να μας βλέπουν και να ευχαριστιούνται».

-Μπορείτε για το πρωτάθλημα φέτος;

«Πιστεύουμε στις δυνατότητες που έχουμε. Δουλεύουμε πολύ σκληρά, βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι, το οποίο είναι τρεις βαθμοί που πρέπει να πάρουμε. Κάθε παιχνίδι που παίζουμε είναι παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε».

«Κλεινωντας θα ηθελα να τονισω ότι οι ηλικιες 16, 17, 18 και 19 είναι εξαιρετικα κρίσιμες. Ο αθλητισμος είναι ότι καλυτερο μπορουν αυτά τα παιδια να κανουν σε αυτές τις ηλικιες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Sponsored by Bank of Cyprus

Οι αιχμές αφορούσαν τον Ανθούλη…

Παραθέτουμε δύο κομμάτια από τη χθεσινή ανάρτηση-τοποθέτηση του προέδρου...

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ…

Έκλεισε ή όχι ο τεχνικός διευθυντής; Έγινε τελικά ή...

Οι ενδεκάδες στο Γαλλία-Ολλανδία

Η Γαλλία στις 21:45 θα υποδεχθεί την Ολλανδία για τα προκριματικά του Euro...

ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ…

Με την πολύ καλή περίοδο που διανύει ο Νικόλας...

Παραπέμφθηκε για παραβίαση του FFP η Έβερτον!

Νέα προβλήματα για την Έβερτον αυτή τη φορά εκτός...

ΠΟΙΟΣ Ο ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΣ;

Ο Νικόλας Ιωάννου είναι ο… μασκοφόρος στην προπόνηση της...

Με Πέλκα η 11άδα της Ελλάδας!

Η Εθνική Ελλάδας φιλοξενείται στο Φάρο από το Γιβραλτάρ...

EKEI O KOYMΑΣ…

Στο «Χάμπντεν Παρκ» και ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος...

Η τελευταία προπόνηση της Εθνικής Κύπρου! (ΦΩΤΟΣ)

Δείτε φωτογραφίες από την τελευταία προπόνηση της Εθνικής Κύπρου...

Το μήνυμα Πριέτο στους μάνατζερς…

Έπιασε δουλειά εδώ και λίγο καιρό ο Αντόνιο Πριέτο,...

Στάση εργασίας στις φυλακές και διαμαρτυρία συγγενών έξω από το Προεδρικό…

«Καζάνι» που βράζει είναι οι κρατούμενοι στις Κεντρικές Φυλακές...

«Λαλώ το ξανά: ΑΕΚ πρωταθλήτρια και Πάφος FC κυπελλούχος»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο 68ο επεισόδιο της εκπομπής Balla με τον Μάλε,...

ΔΙΓΕΝΗΣ ΜΟΡΦΟΥ 1-1 ΑΕΠ: Του «έστησε μπλόκο»! (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία...

ΑΤΑΚΑ ΤΙΜΟΥΡ!

Ξεχώρισε η ατάκα του Τιμούρ Κετσπάγια. Το ότι οι...

«Πρόταση για ΑΤΑ αναλόγως των συνθηκών…»

Η Κυβέρνηση θα υποβάλει πρόταση για την ΑΤΑ, αφού...

«Κίνητρο το ότι μας θεωρούν αουτσάιντερ»! (ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα όσα είπε ο Τιμούρ Κετσπάγια, προπονητής της Εθνικής...

ΝΙΓΗΡΙΑ 0–1 ΓΟΥΙΝΕΑ ΜΠΙΣΑΟΥ: Ντάλσιο και Κασάμα νίκησαν τον Ουζόχο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Γουινέα Μπισάου επικράτησε της Νιγηρίας με 1-0 και...

«Μεγάλη η ζήτηση για τα εισιτήρια του τελικού κόντρα την Ομόνοια»!

Ανακοίνωση από το τμήμα πετόσφαιρας της Ανόρθωσης για τα...

Αγωνίστηκε ένα ημίχρονο ο Κίτσος, ήττα για Ελλάδα… (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ήττα με 1-0 γνώρισε η Εθνική Ελπίδων από την Ουγγαρία στο «Γεώργιος Καμάρας», σε...

ΑΜΑΝ-ΣΚΩΤΣΕΖΟΙ!

Sold out το ματς της Εθνικής Κύπρου κόντρα στη...

Sold out το Σκωτία-Κύπρος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΚΟΠ δημοσίευσε βίντεο από το Χάμπντεν Παρκ» και...

Ανακοίνωσαν πολιτικό όργανο διαβούλευσης σε θέματα Άμυνας Eλλάδα και Κύπρος!

Την ενεργοποίηση πολιτικού οργάνου διαβούλευσης επί θεμάτων αμυντικής συνεργασίας...

ΤΟ ΔΙΕΛΥΣΑΝ…

Νέες αλλαγές όσον αφορά τους κανονισμού στο ποδόσφαιρο. «Διέλυσαν»...

ΕΠΙΣΗΜΟ: Νέος προπονητής (της Μπάγερν) ο Τούχελ!

Επίσημη μορφή πήρε η αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία...

ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ…

Θα είναι όντως μεγάλο αλλά και συνάμα δύσκολο στοίχημα....

Οι (νέες) αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου!

Αρκετές αλλαγές σε κανονισμούς ποδοσφαίρου και σε διάφορα θέματα...

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Η κλήση του Σοφοκλέους για Κόσοβο και Λετονία!

Την ερχόμενη Τετάρτη θα αρχίσει προετοιμασία η Εθνική μας...

Το Απολλωνίστικο Fan Day! (ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το Fan Day του...

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: «Έσβησε» βρέφος σε παιχνιδότοπο…

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές στη Λεμεσό, μετά...

«Ένιωθα ότι ο Σωφρόνης θα νικούσε τον Απόλλωνα…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκανε την πρόβλεψη ότι η Ομόνοια θα σταματούσε το...

«Μαντέψτε ποιος βρίσκεται πίσω από το πλήθος… Ο Ουάρντα»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αμρ Ουάρντα είχε την... τιμητική του στο Fan...

Στην 11άδα του Κρστάγιτς ο Ίλιεφ!

Ο Ίλιαν Ίλιεφ πήρε φανέλα βασικού από τον προπονητή...

Στον πάγκο ο Μπασιρού…

Ο Φουάντ Μπασιρού βρίσκεται στον πάγκο για την αναμέτρηση...

ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ…

Τα παράπονα της επίσημης ΑΕΚ, τα δέχτηκε κατ’ιδίαν και...

Η άφιξη και η αποθέωση του Γιοβάνοβιτς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε σε βίντεο την άφιξη του Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς στο......

ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ!

Ο Μπογκντάν Αντόνε άλλαξε ολοκληρωτικά τον Απόλλωνα και ο...

Βασικοί και οι τρεις «δικοί» μας στο Νιγηρία-Γουινέα Μπισάου!

Όλοι οι «δικοί» μας αγωνίζονται βασικοί στο ματς ανάμεσα...

ΦΑΝΕΛΑ ΟΥΑΡΝΤΑ!

Δεν προλάβαιναν να τυπώνουν φανέλες με το όνομα του...

Εκτός 11άδας ο Μαγιαμπέλα…

Ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Μιχλάλι Μαγιαμπέλα δεν θα αρχίσει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΒΑΛΑΚΑΡΙ-ΕΞΕΛΙΞΗ…

Ο Όνι Βαλακάρι, είναι από τους παίκτες της Πάφος...

«Αν φκει η Ομόνοια 29ης Μαίου θα γίνει… πόλεμος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχολίασε και την εξαιρετική πορεία της Ομόνοιας 29ης Μαίου...

«Ο Μπεργκ εν επικίνδυνος για το άθλημα…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Έριξε απίστευτη ατάκα για τον προπονητή της Πάφος FC...

«Ιδού το…σπρώξιμο στον 4ο»! (ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΕΚ)

Με νέο βίντεο η ΑΕΚ παραθέτει το συμβάν μεταξύ...

ΣΤΥΛΑΚΙ…

Ο Κωνσταντίνος Παναγή ξεχώρισε με το επιβλητικό στυλάκι του...

«Να κατακτήσουμε το κύπελλο, το πρωτάθλημα στο ΑΠΟΕΛ»!

Μετά από μια κακιά στιγμή, μια ατυχία, πρέπει να...

Το συμβόλαιο του Μίλανιτς και οι απαιτήσεις του…(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Μετά την επίτευξη συμφωνίας με το Νεόφυτο Λάρκου στο...

ΑΕΚ: «Ιδού τα «σοβαρά επεισόδια» από τα οποία κινδύνευσαν οι διαιτητές»! (ΒΙΝΤΕΟ)

H AEK δημοσίευσε ανακοίνωση και πλάνα από τα «σοβαρά...

ΚΑΤΑΝΤΙΑ…

Ο Ντάνι Άλβες στη φυλακή όπου κρατείται έχει στήσει...

ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΡΕΣΠΟ…

Είναι κοινή παραδοχή πως τα μόλις 14 γκολ που...

INSTAGRAM

1,564 Followers
Follow