Το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου αναμένεται να κάνει υποχρεωτικές σε όλα τα πρωταθλήματα τις πέντε αλλαγές, επαναφέροντας ένα ζήτημα που διχάζει στην Αγγλία.
Η έξαρση του κορονοϊού έφερε εξελίξεις και στο ποδόσφαιρο με μέτρα όπως τα άδεια γήπεδα και οι νεκρές ζώνες. Ένα μέτρο που λήφθηκε για την προστασία των παικτών, ήταν η πραγματοποίηση πέντε αλλαγών σε κάθε αγώνα, ένας κανονισμός που μπορεί να μείνει μόνιμα στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα με τους «Times», η τεχνική και ποδοσφαιρική επιτροπή του Διεθνούς Συμβουλίου Ποδοσφαίρου (IFAB) αναμένεται να αποδεχθεί την πρόταση που δέχθηκε για μονιμοποίηση των πέντε αλλαγών από μία ομάδα. Η απόφαση θα ληφθεί τον Μάρτιο στην ετήσια γενική συνέλευση.
Η τροποποίηση των πέντε αλλαγών ήταν να παραμείνει μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, με τις ομοσπονδίες να μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να κρατήσουν τις τρεις αλλαγές ή να φτάσουν τις πέντε.
Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η Πρέμιερ Λιγκ, στην οποία επιτρέπονται τρεις αλλαγές ενώ στο Λιγκ Καπ επιτρέπονται πέντε από τη σεζόν 2020/2021.