Το γεγονός πως η Ομόνοια βρίσκεται μία «ανάσα» από το να αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς, έχει αρκετό ενδιαφέρον και στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Σημερινό δημοσίευμα της repress.gr αναφέρει στον τίτλο του «Η Ομόνοια ζει στιγμές Νιούκαστλ! Πωλείται για 28 εκ. Ευρώ σε Κύπριο με περιουσία 2,1 δις Ευρώ!» για τη πιθανή πώληση των μετοχών στον Τζον Χριστοδούλου.
Αναλυτικά το δημοσίευμα:
«Ο Κύπριος μεγιστάνας, Τζον Χριστοδούλου, με εκτιμώμενη περιουσία που φθάνει τα 2,1 δισ. ευρώ, έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για την αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της Ομόνοιας και ήδη οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο, όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωση της και η κυπριακή ομάδα.
Μπορεί τα οικονομικά μεγέθη να είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά της περίπτωσης της Νιούκαστλ, αλλά αν αναλογιστεί κανείς πως η Αγγλική ομάδα πουλήθηκε 380 εκ. Ευρώ σε πρίγκιπα με εκτιμώμενη τα 380 δις. Ευρώ, μπορείτε να καταλάβετε πως υπάρχει μια αναλογία ανάμεσα σε αυτά τα ποσά και στα 2,1 δις ευρώ που έχει ο Τζον Χριστοδούλου,με τα 28 εκ. Ευρώ που φέρεται να είναι το τίμημα της πώλησης της Ομόνοιας.
Η ανακοίνωση: «Ενημερώνουμε πως ο κ. Τζον Χριστοδούλου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για απόκτηση μετοχών και βρίσκεται σε συζητήσεις για το θέμα αυτό με τον Πρόεδρο, Σταύρο Παπασταύρου. Ακόμη δεν έχει υπάρξει κατάληξη. Θα ενημερώσουμε για οποίες εξελίξεις επί του θέματος.»
Όπως αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ ο Χριστοδούλου δεν ενδιαφέρεται για αγορά μέρους των μετοχών, αλλά θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο.
Οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο και ενδεχομένως εντός του μήνα να είναι εφικτό να υπάρξει οριστική συμφωνία».