Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης υποδέχθηκε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 στα γραφεία του ΚΟΑ την χρυσή Παραολυμπιονίκη μας Καρολίνα Πελενδρίτου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Ανδρέας Καμαρλίγγος, ο Αρχηγός της αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020 Ευθύμιος Πολυδώρου και ο προπονητής της Καρολίνας Στέλιος Κακαβογιάννης. Εκ μέρους του ΚΟΑ παρέστησαν τα Μέλη ΔΣ Σωτήρης Αδάμου & Μιχάλης Ιωάννου, ο προϊστάμενος αγωνιστικού αθλητισμού Πάρις Αβρααμίδης και η λειτουργός Αντιγόνη Τάμπα.

Ο τριετής προγραμματισμός ενόψει της προετοιμασίας της Καρολίνας Πελενδρίτου για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», καθώς και οι αυξημένες ανάγκες της στα θέματα προπόνησης της, ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, η χρυσή Παραολυμπιονίκης μας Καρολίνα Πελενδρίτου και ο Πρόεδρος της ΚΕΠΕ Ανδρέας Καμαρλίγγος έκαμαν τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΑ: «Έχουμε δεχθεί σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΚΟΑ μαζί με τους συναδέλφους στο ΔΣ, τον κ. Ιωάννου και τον κ. Αδάμου, την μεγάλη πρωταθλήτρια μας, την Καρολίνα Πελενδρίτου, μαζί με τον προπονητή της, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΚΕΠΕ. Θέλω να δηλώσω και δημόσια, ότι ο ΚΟΑ αισθάνεται πολύ περήφανος από την  παρουσία της Καρολίνας και των άλλων αθλητών, της Μαρίας και του Αντώνη, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Συγχαίρουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τόσο την ίδια την Καρολίνα, τον προπονητή της, το υπόλοιπο τημ της, καθώς τον Πρόεδρο της ΚΕΠΕ και τον αρχηγό αποστολής στο Τόκιο, γιατί ήταν μια συλλογική προσπάθεια. Στη συνάντηση μας συζητήσαμε τις ανάγκες της Καρολίνας για να συνεχίσει στο πιο ψηλό επίπεδο, γιατί το Παρίσι είναι κοντά, τρία μόλις χρόνια μετά. Εμείς σαν Οργανισμός θα μελετήσουμε τα όσα έχουμε συζητήσει  σήμερα και θα δώσουμε τα εφόδια στην πρωταθλήτρια μας, ούτως ώστε να συνεχίσει  στο πιο ψηλό επίπεδο και να συνεχίσει να κάνει την Κύπρο μας περήφανη. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία  της Καρολίνας και των άλλων παιδιών και αυτή θα είναι η στόχευση του ΚΟΑ. Αυτός είναι ο ρόλος μας, αυτή είναι η δουλειά μας και θα συνεχίσουμε να την κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΔΡΙΤΟΥ: «Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα εδώ στον ΚΟΑ. Μετά την επιτυχία μου στο Τόκιο, έχω παρευρεθεί σε διάφορες εκδηλώσεις και διάφορες τιμητικές  βραβεύσεις. Όμως η σημερινή μέρα, είναι για μένα πολύ ξεχωριστή. Στον ΚΟΑ είναι εδώ που ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα. Είναι οι άνθρωποι που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, αυτή τη μεγάλη μου προσπάθεια για να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Έχω καταφέρει να πάρω το έκτο μου Παραολυμπιακό μετάλλιο για την Κύπρο, ένα χρυσό και ένα χάλκινο στο Τόκιο.

Συζητήσαμε σήμερα κάποια σημαντικά θέματα  και ζητήματα που αντιμετώπισα στην προετοιμασία μου για Τόκιο, αλλά και γενικότερα. Η διάθεση του Προέδρου, αλλά και των Μελών του ΔΣ, είναι να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, ώστε να οδηγηθώ μαζί με την ομάδα που έχω γύρω μου μέχρι το Παρίσι, με τις καλύτερες  προϋποθέσεις και με στόχο εννοείται μια ακόμη διάκριση για την Κύπρο. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τους ανθρώπους του αθλητισμού στο πλευρό μας, να ακούουν τις ανάγκες μας και να αφουγκράζονται τις ανησυχίες μας. Είμαι σίγουρη ότι η ΚΕΠΕ σε συνεργασία με τον ΚΟΑ θα στηρίξουν τη δική μου προσπάθεια για το Παρίσι, αλλά και γενικότερα για την ανάπτυξη του Παραολυμπαικού κινήματος στην Κύπρο. Είναι κάτι για το οποίο προσπαθώ εδώ και χρόνια και νομίζω ότι μπήκαν οι βάσεις για να αναπτυχθεί περισσότερο, να έρθουν  καινούργιοι αθλητές και να έχουμε στο μέλλον κι’ άλλες επιτυχίες».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΠΕ: «Σαν Πρόεδρος της ΚΕΠΕ θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ ΚΟΑ που μας δέχθηκαν σήμερα, για να συζητήσουμε μαζί τους τρόπους επίλυσης προβλημάτων που ανακύπτουν στην προετοιμασία της  Καρολίνας. Οι επιτυχίες  της Καρολίνας δεν ήρθαν τυχαία. Οι επιτυχίες της ήρθαν μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια της προπονητικής της ομάδας, τους φυσιοθεραπευτές, τους ψυχολόγους, οι οποίοι βοήθησαν πάρα πολύ για να έχουμε αυτές τις επιτυχίες. Το ΔΣ ΚΟΑ να δει  θετικά τις εισηγήσεις που θέσαμε και ελπίζουμε  να έχουμε θετικές απαντήσεις. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε την Καρολίνα και τον προπονητή της, τον αρχηγό αποστολής στο Τόκιο, οι οποίοι ήταν αυτοί που βοήθησαν για να έρθουν οι επιτυχίες».