Κάποια πράγματα που δοκίμασε στις προπονήσεις ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ μετά και την επιστροφή των διεθνών τα διαφοροποίησε την τελευταία στιγμή.
Είχε τους λόγους τους για να το κάνει όπως με την περίπτωση του Ίλιαν Ίλιεφ.
Τον είχε στο μυαλό του σαν βασικό, εξάλλου δεν έχασε παιχνίδι ο νεαρός Βούλγαρος αλλά ο κόουτς έκρινε την τελευταία στιγμή ότι θα ήταν καλύτερα να τον αφήσει στον πάγκο μιας και επέστρεψε με επιπλέον λεπτά στα πόδια με την Εθνική του ομάδα.

Αποδείχθηκε λανθασμένη επιλογή, ο Γερμανός προπονητής το κατάλαβε και με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου κόντρα στην Ομόνοια τον έριξε στο παιχνίδι.
Κάπου εκεί βελτιώθηκε οργανωτικά ο Απόλλωνας καθώς ο Ίλιεφ ξέρει το παιχνίδι και του Ζράντι και του Κολ και ήταν και το σημαντικότερο στοιχείο που έφερε και την βελτίωση στο κράτημα της μπάλας.
Βέβαια μόνο με το να κρατάς μπάλα και να κάνεις μετρημένες ευκαιρίες δεν παίρνεις το ζητούμενο και αυτό έπαθε ο Απόλλωνας. Ήταν καταφανώς ανώτερος στην κατοχή της μπάλας αλλά πέραν από την φάση του Ντάμπό στο 65΄, άντε και ένα σουτ του Ζράντι που απέκρουσε ο Φαμπιάνο δεν έκανε κάτι άλλο συνταρακτικό μπροστά από την εστία του Βραζιλιάνου.

Χρίστος Χρίστου