Μπαίνουμε στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Απόλλωνας καλείται να ταξιδέψει την Κυριακή στο ΓΣΠ για να παίξει με τον Ολυμπιακό και είναι μόλις η δεύτερη φορά που θα βγει από το Τσίρειο.
Και η πρώτη ήταν στο ΓΣΠ κόντρα στην Ομόνοια και σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν το αποτέλεσμα της Κυριακάτικης αναμέτρησης να είναι το ίδιο όπως και πριν δύο αγωνιστικές.
Οι «γαλάζιοι» θα ψάξουν την πρώτη νίκη τους μακριά από το Τσίρειο στην φετινή σεζόν και ευελπιστούν να τα καταφέρουν στην προσπάθεια που κάνουν για την δημιουργία ενός νέου νικηφόρου σερί που θα τους επαναφέρει στην κορυφή.
Την ίδια στιγμή καλούνται να βάλουν ένα τέλος σε ένα μακρύ άσχημο σερί μακριά από το γήπεδο τους.
Συγκεκριμένα πάνε περισσότεροι από εφτά μήνες από τότε που ο Απόλλωνας έχει να πανηγυρίσει νίκη εκτός Τσιρείου. Ήταν στις 21 Μαρτίου όταν νίκησε 2-0 τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο με γκολ των Γκεριέ και Νταμπό. Επιβάλλεται λοιπόν να σταματήσουν αυτό το σερί, να συνεχίσουν στα νικηφόρα αποτελέσματα για να μείνουν στην χειρότερη περίπτωση στους δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή. Στην καλύτερη περίπτωση θα πατήσουν κορυφή αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να νικήσουν τον Ολυμπιακό και η ΑΕΚ να χάσει από τον Εθνικό Άχνας.
ΜΕ ΚΙΡΖΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
Απομένει άλλη μια προπόνηση για να ολοκληρωθεί η προετοιμασία για τη νέα επίσκεψη στο ΓΣΠ (εκεί ταξίδεψαν και πριν από δύο αγωνιστικές) και η οποία θα πραγματοποιηθεί Σάββατο ως είθισται στην παρουσία του προέδρου Νίκου Κίρζη ο οποίος πάντα δίνει το παρόν του στην τελευταία προπόνηση.
ΤΡΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΩΝ
Τρεις ποδοσφαιριστές δεν υπολογίζει ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ για το παιχνίδι της Κυριακής.
-Ο ένας είναι ο Τζουμ ο οποίος ιατρικά είναι «ΟΚ» και ακολουθεί και μεγάλα κομμάτια της προπόνησης αλλά αποφάσισαν να μην το ρισκάρουν και να τον αφήσουν να καλύψει και την επόμενη εβδομάδα επιπλέον έδαφος για να είναι πανέτοιμος με την Δόξα.
-Ο άλλος είναι ο Χαϊτάμ Αλεσάμι ο οποίος εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις από το αιμάτωμα που αποκόμισε από το παιχνίδι με την Πάφος FC.
-Ο τρίτος είναι ο Μάρκοβιτς ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση καθώς ταλαιπωρείται από σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών και βρίσκεται πλέον σε μετεγχειρητικό στάδιο.

Χρίστος Χρίστου