Για κάποιους ίσως να θεωρείται αγώνας-προσιτός για να έρθουν οι τρεις βαθμοί, όμως για τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ, είναι αιτία να κτυπήσει καμπανάκι στους παίκτες, λέγοντας τους, ότι αν δεν προσέξουν και αν δεν παίξουν μπάλα ουσίας, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, μέχρι να ξεπεράσουν με επιτυχία το εμπόδιο του Εθνικού Άχνας.
Ο Σωφρόνης, παρακολούθησε τον Εθνικό σε όλα του τα παιχνίδια και σημείωσε την πολύ καλή απόδοση που είχε στο Τσίρειο με τον Απόλλωνα και στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με την Ανόρθωση.
Και στους δύο αγώνες, η ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους, δυσκόλεψέ τους αντίπαλους και μπορούσε να είχε βαθμολογικό όφελος.
Αναφορικά με το πλάνο του για τον αγώνα της Δευτέρας, από την στιγμή που θα επιστρέψουν χωρίς προβλήματα, οι δύο Γεωργιανοί (Κβιλιτάια-Οκριασβίλι) θα είναι στην 11άδα.
Το ερώτημα είναι αν θα μείνει εκτός ο Ντανίλο για να αγωνιστεί στην ίδια θέση ο Οκριασβίλι, ή αν θα θελήσει να χρησιμοποιήσει σε διαφορετική θέση το Βραζιλιάνο.
Εκεί που δεν σηκώνει θέμα για αλλαγές, είναι στην 3άδα της άμυνας, αφού δεν έχει και άλλες λύσεις. Σάβιτς-Καρώ-Πολυκάρπου θα παραμείνουν στις θέσεις τους ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στελέχωση με τους δύο φουλ μπακ (Θεοδώρου-Σαμπάλα) καθώς επίσης και το αν ο Νταουσβίλι θα επιστρέψει στην βασική 11άδα αντί του Λουντέμο.
Έχει χρόνο μπροστά του ο προπονητής για να καταλήξει, έχει συνάμα και τις επιλογές για να καταρτίσει την καλύτερη 11άδα.