Αυτό που συμβαίνει με τους επιθετικούς της Ανόρθωσης φέτος, που δεν καταφέρνουν να στείλουν τη μπάλα στο πλεκτό, δεν έχει προηγούμενο. Και κόντρα στην ΑΕΛ, ασχέτως να δεν αγωνίστηκε ο Βοριοιρλανδός, οι ευκαιρίες υπήρξαν. Και ίσως την πιο κραυγαλαία την είχε ο Ρουσιάς στο 79′ που δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση και με εξουδετερωμένο τον Βοζίνια να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Οι Λάφερτι και Ρουσιάς, πρέπει άμεσα να βρουν το γκολ γιατί… «προσπαθούν» να «σπάσουν» το αρνητικό σερί των Ντούρις και Κατσαράβα, που είχαν τη σεζόν 2018/19.

Συγκεκριμένα, όπως τότε έτσι και φέτος, το επιθετικό δίδυμο της Ανόρθωσης (σ.σ. ο Γεωργιανός είναι στο ρόστερ, δίχως όμως χρόνο συμμετοχής) δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα σε επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος στις πρώτες αγωνιστικές. Πριν από τρία χρόνια λοιπόν, η… γκίνια έσπασε την 6η αγωνιστική (20/10/18) με τον Ντούρις να σκοράρει στο Παραλίμνι κόντρα στην ΕΝΠ στο ισόπαλο αποτέλεσμα, 1-1.
Αν εξαιρέσουμε ότι φέτος η Ανόρθωση έχει δώσει πέντε παιχνίδια και αυτό που ακολουθεί είναι το 6ο (σ.σ. 7η αγωνιστική), τότε το να συνεχιστεί το αρνητικό σερί θα είναι και το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών, κάτι που δεν θέλει σε κανένα σημείο να υφίσταται μετά το ντέρμπι και με την ΑΕΚ, ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Κύπρος Εγγλέζος