Ένα ντέρμπι από τα παλιά, αλλά το οποίο δεν βρίσκει τις δύο ομάδες στην καλύτερη τους φάση. Μάλλον, τις βρίσκει στη χειρότερη, σε σημείο μάλιστα που αν μία ομάδα φύγει από το γήπεδο, ηττημένη, το πιθανότερο να αναθεωρήσει από την 5η αγωνιστική τον στόχο της στο πρωτάθλημα.
Η Ανόρθωση με τρεις βαθμούς σε τρεις αγώνες και το ΑΠΟΕΛ επίσης με τρεις βαθμούς αλλά σε τέσσερις αγώνες, έχουν βγάλει μία αντίθετη εικόνα στο γήπεδο, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.
Η ομάδα του Κετσπάγια, νίκησε δύσκολα 2-1 τον Εθνικό στην έδρα της και ηττήθηκε 2-0 από τη Δόξα στο Μακάρειο και 3-1 από τον Άρη στο Τσίρειο.
Η ομάδα του Σωφρόνη, νίκησε με τη ψυχή στο στόμα 1-0 την ΠΑΕΕΚ στο ΓΣΠ και ηττήθηκε 4-0 εκτός έδρας από την Πάφο, 1-0 από τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ και 2-1 από τον Απόλλων στο Τσίρειο.
Η τροπή μάλιστα που παίρνει το φετινό πρωτάθλημα, με την άνοδο μικρομεσαίων ομάδων, την επιστροφή της ΑΕΚ συν τον Απόλλων, την ΑΕΚ και την Ομόνοια, υποχρεώνει τόσο την Ανόρθωση, όσο και το ΑΠΟΕΛ, να βρουν τρόπο να ανασυνταχθούν, αν θέλουν να προλάβουν το τρένο τόσο του τίτλου, όσο και της Ευρώπης.
Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Θέλει να νικήσει το ΑΠΟΕΛ για χίλιους λόγους. Έχει το προβάδισμα της έδρας, όμως πρέπει να βρει τρόπο να ξεπεράσει τόσο την κούραση του αγώνα με την Γάνδη, όσο και να παίξει μπάλα, καλύτερη από τους προηγούμενους αγώνες σε Κύπρο και Ευρώπη.
Η Ανόρθωση, έμεινε στην καλή εμφάνιση με τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Από τότε…αγνοείται η καλή ομάδα του Κετσπάγια και το Κυριακάτικο ντέρμπι τις δίνει ευκαιρία και κίνητρο για να επιστρέψει.
Τι θα κάνει όμως ο Τιμούρ για να αλλάξει την ομάδα του; Ο Τζουρ, ενδεχομένως να μείνει στα δοκάρια αντί του Λόρια. Ίσως να δούμε ξανά 3άδα αντί 4άδα στην άμυνα, ενώ ο Λάζαρος αναμένεται να γίνει ξανά βασικός.
Ερωτηματικό ο σέντερ φορ. Ο Λάφερτι ακόμα…ψάχνεται και είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να λύσει ο προπονητής.


ΤΟ ΑΠΟΕΛ: Κάθε άλλο παρά εικόνα ομάδας που θέλει να πρωταγωνιστήσει, έχει δείξει. Είναι αλήθεια για τον Σωφρόνη και τους παίκτες του, ότι δεν έχουν πείσει ότι μπορούν για κάτι αξιόλογο και η αναμέτρηση με την Ανόρθωση, προσφέρεται να αλλάξουν τη μοίρα τους.
Δεν θα έχει τους Οκριασβίλι και Μάγκλιτσα, για διαφορετικούς λόγους, ενώ θα έχει τον Κβιλιτάια στη διάθεση του και στην 11άδα. Περιορισμένες οι αλλαγές στην 11άδα και το ζητούμενο, είναι να καταφέρει στην 3η του εκτός έδρας αποστολή να πάρει βαθμό ή βαθμούς.