Μετά από την τριήμερα άδεια που παραχώρησε ο Νταβίντ Καταλά στους ποδοσφαιριστές του, η προετοιμασία για τον σαββατιάτικο αγώνα με την ΠΑΕΕΚ στην «Αρένα» αρχίζει ουσιαστικά από σήμερα Δευτέρα. Το σκηνικό για τους πλείστους τραυματίες θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες, αν και για τον έναν εκ αυτών τα πράγματα μοιάζουν δυσκολότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Αυτό ισχύει για τον Άνχελ Γκαρσία. Ο Ισπανός αριστερός μπακ δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε από τον αγώνα με την Πάφο (σ.σ θλάση στο δικέφαλο). Το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου και είχαμε γράψει ακολούθως πως ο Γκαρσία θα χρειαζόταν περίπου ένα μήνα για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Άρα χρειάζεται περαιτέρω χρόνο για να επανέλθει πλήρως.
Ο Χρβόγιε Μιλίτσεβιτς αισθάνεται καλύτερα μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ωστόσο η συμμετοχή του παραμένει ακόμη αμφίβολη από τη στιγμή που δεν επανήλθε σε φουλ ρυθμούς.
Όσον αφορά τον Τιάγκο, ακολουθεί μέρος του κανονικού προγράμματος κι αν καταφέρει τις επόμενες μέρες να μπει σε φουλ ρυθμούς, τότε δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί για πρώτη φορά φέτος στην αποστολή, κάτι φυσικά που εναπόκειται στον Νταβίντ Καταλά.
Απ’ εκεί και πέρα, Ρούμπεν Μαρτίνεθ και Μίκελ Γκονζάλεθ προπονούνται κανονικά απ’ την περασμένη βδομάδα και τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή τους για την αναμέτρηση με την ΠΑΕΕΚ. Την Τρίτη θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις ο Ραφαήλ Μάμας και την επομένη ο Γιώργος Ναούμ, αφού ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ελπίδων.
Δεν υπολογίζεται σίγουρα για το παιχνίδι του Σαββάτου ο Ροσάλες, καθώς την Παρασκευή η Εθνική Βενεζουέλας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Χιλή στις 03:00 και ο ποδοσφαιριστής θα επιστρέψει στην Κύπρο την επομένη, δηλαδή τη μέρα του αγώνα με τους νεοφώτιστους…

Ανδρέας Βεντούρης