Η επόμενη του ντέρμπι στην Ανόρθωση, φέρνει απόλυτη ηρεμία στις τάξεις της ομάδας που υποδέχθηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση την εμφάνιση που είχε το βράδυ της Παρασκευής. Και σε διοικητικό επίπεδο και σε αγωνιστικό, αλλά κυρίως και στον κόσμο της «Κυρίας» που είχε αντιδράσει έντονα πριν μερικές ημέρες και την ήττα από την ΑΕΚ. Τι άλλαξε όμως τόσο πολύ την εικόνα της Ανόρθωσης και βελτιώθηκε αμυντικά; Μα φυσικά η είσοδος του Αμπαρτζουμιάν στην 11άδα και το σχήμα με 4άδα στην άμυνα, αλλά και κάποιες άλλες διαφοροποιήσεις από τον γεωργιανό τεχνικό.
Δεν δύναται αυτή η ομάδα να παίζει με 3άδα, ή 4άδα με οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή που είναι στο ρόστερ τη δεδομένη στιγμή. Πολλές οι αλχημείες που έγιναν, όμως με τον Αρμένιο στο δεξί άκρο, βγάζει διαφορετική νοοτροπία ανασταλτικά η «Κυρία». Και γενικότερα όμως, δεν πρέπει να αδικηθεί κανένας αμυντικά κόντρα στην Ομόνοια. Ήταν από τις λίγες φορές που λειτούργησαν (σχεδόν) όλα στην εντέλεια. Με τις αμυντικές αδυναμίες να «εξαφανίζονται» στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Βέβαια, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και για τον Χουσμπάουερ που ίσως να… έτρεξε περισσότερο από τον Κωστάκη Αρτυματά, που και αυτός είχε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, με ηρεμία και ψυχραιμία σε όλες του τις μεταβιβάσεις. Η επιλογή του Λάζαρου, επίσης, βοήθησε ανασταλτικά με τις επιστροφές του, ενώ και ο Κατσαράβα έτρεχε συνεχώς να καλύψει χώρους.
Η κίνηση-ματ όμως του Τιμούρ, έγινε από τον πάγκο στο β’ ημίχρονο. Διάβασε σωστά το παιχνίδι ο κόουτς που με την είσοδο του Παπουλή η Ομόνοια πήγε να γίνει πιο επιθετική. Η απάντησή του σε αυτή την αλλαγή ήταν ο Αντωνιάδης που πήρε θέση δίπλα στον Αρτυματά και κάπου εκεί… έλεγξε ξανά τη μεσαία γραμμή, άσχετα αν δεν είχε την κατοχή η «Κυρία». Ίσως αυτή να ήταν και η κίνηση που έγινε -από τους πάγκους- που νίκησε στην σκακιέρα τον Μπεργκ κατά κράτος…

Κύπρος Εγγλέζος