Μετά την πρόκριση στο WTA Finals, η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε στο SDNA ότι είναι έτοιμη για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες!
«Μετά από ένα συγκεκριμένο σημείο αυτή τη χρονιά ήξερα ότι έχω πιθανότητες να μπω στη διοργάνωση», είπε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών σχολιάζοντας το τεράστιο επίτευγμά της. «Ήμουν πάρα πολύ κοντά, ήξερα πριν τον αγώνα ότι έπρεπε να κερδίσω. Μου έφυγε ένα πολύ μεγάλο άγχος, αλλά εννοείται πως θα συνεχίσω στο τουρνουά, θέλω να το κερδίσω. Τώρα θα παίξω πιο ελεύθερα. Για έναν τενίστα είναι κάτι φοβερό και ειδικά όταν γίνεται για πρώτη φορά».
Αυτή η εκπληκτική σεζόν είναι δικαίωση των κόπων που έχει κάνει τόσα χρόνια; «Σίγουρα, ναι. Το αισθάνομαι, το βλέπω, το νιώθω και ανταμείβομαι από αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη. Και βλέπω ότι μπορώ να φτάσω ακόμα ψηλότερα. Έχει ανταμειφθεί όλη η ομάδα μου, όχι μόνο εγώ και αυτό το κάνει ακόμα πιο ωραίο».
Ο πήχης, βέβαια, θα μπει τώρα ακόμα πιο ψηλά… «Έχω την ευκαιρία εδώ και μετά στο Finals να πάω καλά. Θα δούμε, βέβαια, και τις συνθήκες, που θα είναι τελείως διαφορετικές. Τη νέα σεζόν θα έχω και πάλι την ευκαιρία να συνεχίσω να κάνω αυτό που έκανα φέτος. Εννοείται ότι μου ανοίγει η όρεξη και δεν θέλω να σταματήσω εδώ».
Η Ελλάδα είναι μια από τις ελάχιστες (ίσως και η μοναδική) χώρα που θα έχει εκπρόσωπο τόσο στο WTA Finals, όσο και στο ATP Finals. «Είναι συγκινητικό», λέει η Μαρία. «Κανένας δεν το περίμενε, ήρθε από το πουθενά! Πραγματικά εμένα με συγκινεί και με χαροποιεί πάρα πολύ. Χαίρομαι για τη χώρα μου, για τους δικούς μου ανθρώπους, για τον Στέφανο και τους δικούς του. Κυρίως, όμως, για την Ελλάδα, διότι το αξίζει σαν χώρα, αξίζει να έχει τέτοιους αθλητές και τέτοιες διακρίσεις».
Η 26χρονη τενίστρια μίλησε και για τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα της από την αρχή της καριέρας της. «Περιττό να πω ότι η οικογένειά μου ήταν πάνω από όλους. Ξεκινώντας από τους γονείς μου και τα αδέρφια μου και μετά ο παππούς μου και η γιαγιά μου. Όλοι οι κοντινοί μου… Δεν μπορώ να κάνω διακρίσεις μεταξύ της οικογένειάς μου! Και οι γονείς μου μου έδωσα τα πάντα από τότε που ήμουν μικρή, αλλά και τα αδέρφια μου καταλάβαιναν όταν η μητέρα μου έφευγε από το σπίτι για να είναι μαζί μου. Και ακόμα η σχέση που έχω μαζί τους είναι πάρα πολύ ωραία και είμαστε πάρα πολύ κοντά. Αυτό με γεμίζει ως άνθρωπο και μου δίνει και περισσότερα μέσα στο γήπεδο. Μετά οι φίλοι μου, η ομάδα μου, το αγόρι μου, όλοι μου στάθηκαν μέρα-νύχτα και πίστεψαν σε μένα και τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ».
Η σεζόν ήταν μεγάλη και κουραστική, όμως η Μαρία είναι έτοιμη να πιέσει μέχρι τον τερματισμό… «Η αλήθεια είναι ότι τα υπερατλαντικά ταξίδια στη σειρά με κούρασαν, ειδικά το τελευταίο στο Λος Άντζελες ήταν πιεστικό, είχα αδειάσει. Λογικό, νομίζω! Με τον σωστό προγραμματισμό, όμως, μέχρι να πάω στο Μεξικό θα είναι εντάξει και είμαστε στην τελευταία ευθεία και αξίζει μια γκαζιά ακόμα για να τελειώσω όπως πρέπει. Και μετά απλά θα ξεκουραστώ όσο μου βγαίνει και όσο χρειάζομαι».
Η Μαρία θα παίξει αύριο στην οκτάδα του Kremlin Cup με Σιμόνα Χάλεπ ή Βερόνικα Κουντερμέτοβα.