Ακόμα και αν έχει δίκαιο που φωνάζει για ορισμένες αποφάσεις  διαιτητών, ακόμα και αν έχει δίκαιο να επικαλείται σαν δικαιολογία τραυματισμούς, ακόμα και αν…στέκει η άποψη, ότι δεν έγιναν όλα στην εντέλεια, κατά τη διάρκειας της καλοκαιρινής προετοιμασίας, αυτό που παρατηρείται και ξεχωρίζει από την 1η αγωνιστική μέχρι και την 6η είναι η ασταθής αγωνιστική εικόνα.
Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ…φωνάζει και…το λέει μέσα στο γήπεδο. Ότι εξακολουθεί να…πάσχει και να υποφέρει από αδυναμίες και από σύνδρομα τα οποία δεν συνάδουν σε μία μεγάλη ομάδα, με το γνώριμο εκτόπισμα.
Το γράψαμε και το βράδυ της νίκης επί του Εθνικού Άχνας. Είναι πολλά τα θέματα που έχει να λύσει ο προπονητής. Και εννοείται. Θέματα αγωνιστικά, άρα καθαρά της δικής του αρμοδιότητας.
Η τωρινή αγωνιστική εικόνα δεν αφήνει πολλές πιθανότητες ανατροπής των σημερινών δεδομένων. Αν αλλάξει, τότε καλώς. Αν όχι όμως, τι γίνεται;


Η ουσία για τον Σωφρόνη Αυγουστή, είναι να βρει επειγόντως, το γιατί παρουσιάζεται τόσο ασταθής η ομάδα του.
Πλησιάζει τις 50 μέρες η ανάληψη της ευθύνης από τον Κύπριο προπονητή. Έχει ήδη κάτσει στον πάγκο σε 5 αγώνες στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο.
Υπήρχαν αγώνες, στους οποίους έδειξε βελτίωση η ομάδα, αλλά όχι σταθερότητα. Είναι στο ίδιο σημείο (βλέπε χρονικά) τα καλά διαστήματα απόδοσης. Τα είχαμε γράψει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ.
Ένα καλό ημίχρονο με τον Ολυμπιακό αλλά με μηδέν βαθμούς. Ένα καλό ημίωρο με τον Απόλλων, πάλι όμως με μηδέν βαθμούς. Κάποια καλά διαστήματα με τη Νέα Σαλαμίνα στο κύπελλο και πρόκριση. Ένα καλό ημίχρονο με την ΠΑΕΕΚ και πολύ δύσκολη νίκη. Ένα καλό ημίχρονο με την Ανόρθωση με μηδέν βαθμούς και ένα καλό ημίχρονο με τον Εθνικό Άχνας και μία δύσκολη νίκη.
Βασικά, το ΑΠΟΕΛ νίκησε τρεις αγώνες στο ΓΣΠ με τους πλέον προσιτούς αντίπαλους. Η Νέα Σαλαμίνα ανήκει στη β’ κατηγορία, η ΠΑΕΕΚ και ο Εθνικός, είναι στη βαθμολογία οι δύο τελευταίες ομάδες.
Αυτά που βλέπει όλος ο κόσμος σαφώς και τα βλέπει με τη σειρά του ο προπονητής, ο οποίος καλείται να βρει τη λύση για να διαφοροποιηθεί το σκηνικό.
Αυτό θα πρέπει να το κάνει από την Κυριακή το βράδυ στο Τσίρειο με τον Άρη. Ξέρει ο Σωφρόνης, τι θα σημαίνει μία εκτός έδρας νίκη, όπως επίσης ξέρει τι θα είναι για το ΑΠΟΕΛ, πιθανή νέα εκτός έδρας αποτυχία.
Θυμίζουμε. Μέχρι το τέλος του α΄γύρου θα παίξει με τον Άρη στο Τσίρειο, με τη Δόξα στο Μακάρειο, με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ, με την ΑΕΚ στην Αρένα και με την Ομόνοια.
Αν μάλιστα επιβεβαιωθεί…ο άγραφος νόμος, ότι στο τέλος του α΄γύρου, συνήθως διαμορφώνεται η πορεία μίας ομάδας, τότε γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για να πλησιάσει την 6η θέση το ΑΠΟΕΛ.
Αυτός είναι ο ρεαλιστικός στόχος στην παρούσα φάση. Να ξεφύγει από τη 10η θέση και να πλησιάσει την πρώτη 6άδα.
Είναι λοιπόν, ένα πρωτόγνωρο στοίχημα για το ΑΠΟΕΛ της νέας εποχής αυτή η πορεία και αυτός ο στόχος που θέτει.
Θυμίζουμε, ότι πέρσι μετά την 6η αγωνιστική, είχε 8 βαθμούς και τερμάτισε τελικά στην 8η θέση με το τέλος του β΄γύρου.
Δηλαδή με δύο λιγότερους βαθμούς φέτος και με τέσσερις λιγότερους μάλιστα αγώνες αφού πέρσι ήταν 26 και φέτος 22 οι δύο γύροι στο πρωτάθλημα.
Άρα λοιπόν. Καλούνται όχι απλά να τρέξουν για να προλάβουν, παρά μόνο να βελτιώσουν αισθητά την ομάδα για να έχει καλύτερη τύχη, από την περσινή.

Μιχάλης Παπαγεωργίου