Πριν από δύο χρόνια, τέτοιες μέρες, στην Ομόνοια προσπαθούσαν να συνέλθουν από το σοκ των δύο σοβαρών τραυματισμών που είχαν οι τερματοφύλακες (Ουζόχο, Παναγή) της ομάδας, την ίδια μέρα, σε υποχρεώσεις των εθνικών τους ομάδων.

Που να ήξεραν, ότι αυτή η συγκυρία, θα ήταν η αιτία για να έρθει στην Κύπρο, ο σπουδαίος Φαμπιάνο λίγες μέρες αργότερα…

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας κυκλοφορούσε ελεύθερος, η συμφωνία έκλεισε και αμέσως έπιασε δουλειά, αφού με λίγες προπονήσεις και χωρίς να μάθει καλά καλά τους νέους του συμπαίκτες του, ρίχθηκε στη μάχη, αγωνιζόμενος στο ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Το τι ακολούθησε από εκείνη τη μέρα, μέχρι σήμερα, είναι γνωστό σε όλους. Η επιρροή που έχει στο παιχνίδι της Ομόνοιας είναι απίστευτη. Είναι αμέτρητες οι σωτήριες και κύριες επεμβάσεις που έκανε σε κρίσιμα ματς σε Κύπρο και Ευρώπη και δικαίως είναι από τους αγαπημένους της «πράσινης» εξέδρας.

Σε αυτή τη διετία, ο Φαμπιάνο έχει καταγράψει 70 συμμετοχές. 47 στο πρωτάθλημα, 3 στο κύπελλο, 1 για το Σούπερ Καπ και 19 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το συμβόλαιο του επεκτάθηκε μέχρι το 2024 και στην Ομόνοια μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Ο αγώνας της Κυριακής θα είναι σημαδιακός για τον Βραζιλιάνο αφού την ίδια μέρα θα συμπληρώσει ακριβώς δύο χρόνια ως τερματοφύλακας της Ομόνοιας

Ανδρέας Ανδρέου