Δυο στα δυο μετράει πλέον η Ένωση, στο φετινό ξεκίνημα της, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022!

Στην αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Παραλίμνι, νίκησε την ΕΘΑ με σκορ 65-54.

Έτσι, οι «βυσσινί», εκμεταλλεύθηκαν και πάλι τον παράγοντα έδρα, όπως και στην πρεμιέρα, εναντίον του Αχιλλέα και έτσι το… «Παλατάκι», γίνεται… κάστρο!

Θα λέγαμε μάλιστα, ότι η Ένωση έφθασε στη νίκη, με την ίδια περίπου «αγωνιστική συνταγή», του αργού ρυθμού και της δυνατής άμυνας, όπως ακριβώς έκανε και στο παιχνίδι της πρεμιέρας.

Από την άλλη, από τη στιγμή που η (παραταγμένη με 2 ξένους) ΕΘΑ, δεν βρήκε επαρκείς λύσεις στο σκοράρισμα, πλην αυτής του Χάρις και δεν έσπασε το ρυθμό της αντιπάλου της, ήταν δύσκολο να απέφευγε την ήττα…

Πόσο μάλλον, όταν έμεινε χωρίς πόντο στα τελευταία 5`30“ του αγώνα…

1ο ημίχρονο

Μετά από το αρχικό 0-4 για την ΕΘΑ, η Ένωση προσπέρασε με 8-4 και ενώ από το 7` και μετά, οι γηπεδούχοι απέκτησαν ένα ελαφρύ προβάδισμα, τη στιγμή που και οι δυο ομάδες, έδιναν έμφαση στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού τους.

Στο 10`, η Ένωση προηγήθηκε με 19-18.

Από πλευράς ρυθμού, δεν άλλαξαν και πολλά κατά τη 2η περίοδο. Στην αρχή, η ΕΘΑ προηγήθηκε με 24-27, αλλά η γηπεδούχος με ένα σερί 11-2, προσπέρασε με 35-29. Όμως η ΕΘΑ επανήλθε μειώνοντας σε 35-33 και ενώ στο ημίχρονο, το σκορ πήγε στο 37-35.

Ο Χάρις κρατούσε τους κιτρινόμαυρους κοντά στο σκορ, καθώς σκόραρε τους 20 από τους 35 πόντους της ομάδας του!

2ο ημίχρονο

To αργό τέμπο που υπήρχε κατά το πρώτο μισό του αγώνα, συνεχίστηκε και κατά την 3η περίοδο. Ήταν ένας ρυθμός που πιο πολύ, βόλευε τη γηπεδούχο, αν και στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της περιόδου αυτής, η ΕΘΑ κράτησε ένα ελαφρύ προβάδισμα.

Η ομάδα της Έγκωμης, προηγήθηκε με 37-41 και αργότερα, με 42-46.

Όμως με ένα εντυπωσιακό σερί, 11-0, η Ένωση προσπέρασε στο 30`, με 53-46.

Mε μπροστάρη τον ασταμάτητο Χάρις, η ΕΘΑ μείωσε στους 6 (55-49) στις αρχές της 4ης περιόδου και ενώ στη συνέχεια η Ένωση ανέβηκε στο +10 (59-49). Όμως η ΕΘΑ δεν τα παράτησε καθώς έπειτα από αυτό, έριξε τη διαφορά στους 5 (59-54) και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα είχε ένα συναρπαστικό φινάλε.

Τελικά στάδια

Στη συνέχεια η Ένωση πήγε στο 61-54, για να ακολουθήσουν διαδοχικές άστοχες προσπάθειες εκατέρωθεν, με αποτέλεσμα να παραμένει χωρίς μεταβολή το σκορ, κάτι που βέβαια σύμφερε στη γηπεδούχο.

Αυτό το επί μέρους… 0-0, κράτησε για 3 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα, μέχρι που ο Ντίξον έκανε το 63-54, πάντα για τη γηπεδούχο, που σε αυτό το σημείο, ουσιαστικά εξασφάλισε το ροζ φύλλο. Η ΕΘΑ, δεν βρήκε πόντο στα τελευταία 5`30“!

Το τελικό σκορ ήταν 65-54.

* Για την ομάδα της Έγκωμης δεν αγωνίστηκαν ο αρχηγός της ομάδας, Μιχάλης Κυριακίδης και ο Αμερικάνος ποιντ γκάρντ, Νικ Γκαρθ.