Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας γυναικών της Βενεζουέλας, Κένεθ Ζερεμέτα από τον Παναμά, καθώς συνελήφθη μετά από κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση από 24 παίκτριες. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρίσκεται ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Βενεζουέλας, Κένεθ Ζερεμέτα, ο οποίος οδηγήθηκε στις Αρχές έπειτα από κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση 24 ποδοσφαιριστριών.

Την περασμένη Τετάρτη (6/10), η επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντέινα Καστεγιάνος δημοσίευσε στα social media μια επιστολή που συνυπογράφουν ακόμη 23 παίκτριες, οι οποίες και κατηγορούν τον Ζερεμέτα για σεξουαλική κακοποίηση.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βενεζουέλας δήλωσε την Παρασκευή (8/10) ότι ζήτησε από τη FIFA, την CONMEBOL και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής, CONCACAF, να ξεκινήσουν έρευνα για την υπόθεση.

Από τη μεριά του ο Ζερεμέτα σε δήλωση του που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων την Παρασκευή τόνισε πως: “Αποδέχομαι το τεκμήριο της αθωότητάς μου έως ότου αποδειχθεί το αντίθετο. Έχω προπονήσει περισσότερους από 600 παίκτες κατά τη διάρκεια σχεδόν μιας δεκαετίας από το 2008 έως το 2017 μαζί με τις εθνικές γυναικείες ομάδες της Βενεζουέλας και όταν έφυγα από τη χώρα το έκανα χωρίς “ποινικό μητρώο”, ενώ παράλληλε κατηγόρησε τις παίκτριες ότι στόχος τους είναι να τον εμποδίσουν να βρει νέα δουλειά.