Η απάντηση του Τσάβι Ρόκα στη σχετική ερώτηση για το συμβόλαιο του Ιβάν Τρισκόφσκι, στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο larnakasports, καταδεικνύει κατά την προσωπική μου άποψη ένα πράγμα.
Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής ρίχνει την μπάλα στον αρχηγό. Αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα. Στην ερώτηση αν θα είναι εύκολο να παραμείνει, η απάντηση του Ρόκα ήταν «δεν ξέρω, απ’ αυτόν εξαρτάται». Λαμβάνοντας υπόψη ότι η «Τρίσκο» επιθυμεί να παραμείνει στην ΑΕΚ, τότε το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως ο Τσάβι εννοεί το οικονομικό κομμάτι.
Πρόσφατα γράψαμε στην ιστοσελίδα μας ότι οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών θα ξεκινήσουν άμεσα. Ακόμη όμως δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική επαφή για το οικονομικό -θα γίνει πολύ σύντομα. Σε πολλά σημεία της συνέντευξης έχω συμφωνήσει με τον Ρόκα, πιάνω ωστόσο τον εαυτό μου να διαφωνεί ελαφρώς στο θέμα του Ιβάν.
Καταρχάς, δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν αν θα συνεχίσει στην ομάδα, αλλά ΚΑΙ από την ΑΕΚ. Επιπλέον, θα συμφωνήσω στο… 101% σ’ αυτό που είπε ο Τσάβι, ότι δηλαδή «ο Ιβάν είναι ο αρχηγός μας, είναι ο ηγέτης μας. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι είναι ο Ιβάν για την ΑΕΚ και για το πρωτάθλημα».
Δήλωσε όμως, πως είναι κοντά σε κάποιες ανανεώσεις. Κατά την ταπεινή μου άποψη, στο κομμάτι των ανανεώσεων ξεκινάς πρώτα απ’ όλα από τον αρχηγό σου, τον ηγέτη σου, σ’ αυτόν που δεν μπορείς να εξηγήσεις τι είναι για την ΑΕΚ και για το πρωτάθλημα. Από αυτόν. Όχι από άλλους.
Απ’ εκεί κι πέρα όμως, είμαι συνάμα απολύτως βέβαιος ότι και οι δύο πλευρές, όπως δήλωσε ο Ρόκα, θα κάνουν τα πάντα για να συνεχίσουν μαζί. Μου μοιάζει απίθανο, στο δικό μου μυαλό, να μην προκύψει ανακοίνωση στο επόμενο διάστημα, που θα ξεκινά λέγοντας πως «Η Αθλητική Ένωση Κίτιον (ΑΕΚ) Λάρνακας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση του συμβολαίου του 34χρονου (18/04/1987) Σκοπιανού επιθετικού, Ivan Trichkovski»…

Ανδρέας Βεντούρης