Ο Άγγλος σούπερ σταρ παραδέχεται πως ακόμα ανατριχιάζει κάθε φορά που βλέπει το βίντεο με αυτό το γκολ.

Όχι μονάχα για την ομορφιά του τέρματος, την άριστη εκτέλεση του φάουλ και το timing, αλλά πολύ περισσότερο για όσα σήμανε αυτό το γκολ για τα «τρία λιοντάρια» και για τον ίδιο προσωπικά έπειτα από τον εφιάλτη που είχε βιώσει στο Μουντιάλ του 1998 με την αποβολή απέναντι στην Αργεντινή.

«Ακόμα θυμάμαι τον Όλιβερ Καν να βγάζει μια τρομερή κραυγή στ’ αποδυτήρια της Γερμανίας όπου παρακολουθούσαν από μια μικρή τηλεόραση το ματς της Αγγλίας με την Ελλάδα» είχε δηλώσει ο Άντι Νιέμι, άλλοτε γκολκίπερ των Φινλανδών που είχαν κρατήσει τα «πάντσερ» στο 0-0 την ίδια στιγμή με το ματς του «Ολντ Τράφορντ».

Την ημέρα πριν από την 6η Οκτωβρίου του 2001, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είχε εξασκηθεί στις εκτελέσεις φάουλ στην τελευταία προπόνηση της εθνικής ομάδας της Αγγλίας και να που η μοίρα του είχε επιφυλάξει μια μαγική στιγμή, σε… buzzer – beater.

«Στο ημίχρονο με το σκορ στο 1-0 έλεγα με τον Γκάρεθ (σ.σ. Σάουθγκεϊτ) ότι εκείνη τη στιγμή θα βλέπαμε τελικά πόσο καλός προπονητής ήταν ο Σβεν Γκόραν Έρικσον αλλά δεν συνέβη τίποτα που να μπορούσε να μας εμπνεύσει στ’ αποδυτήρια. Ούτε κάτι να μας πει ο κόουτς, ούτε κάτι να αλλάξει…» ήταν τα λόγια του Τέντι Σέριγχαμ που είχε πετύχει το πρώτο γκολ της Αγγλίας απέναντι στην Ελλάδα και πρόσθεσε:

«Όταν κερδίσαμε το φάουλ, είπα στον Ντέιβιντ “άσε το σε εμένα, έχεις πάρει πολλά…” και μου απάντησε “Τέντι, δεν θα φτάσεις ούτε καν την εστία από τέτοια απόσταση, πήγαινε καλύτερα προς το τείχος”».

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, η οποία ξετυλίγεται πανέμορφα στο βίντεο εκείνης της στιγμής…